TÜSİAD’dan Diyarbakır’a destek ziyareti

Yalçındağ, beraberinde TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ümit Boyner ve bazı yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Diyarbakır’da askeri servis aracının geçişi sırasında bombalı saldırının gerçekleştirildiği Mimar Sinan Caddesi’ne gelerek karanfil bıraktı.


Azruhan Yalçındağ, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, PKK’nın yaptığı hain saldırıyı kınadığını belirtti.


Onun yarattığı derin acıyı paylaşmak, kardeşlik, birlik ve beraberliklerini göstermek için, bugün Diyarbakır’a geldiklerini ifade eden Yalçındağ, şöyle dedi:


“Unutmamalıyız ki, terör örgütünün bir amacı da aslında etrafa korku salarak, bölge halkını yalnız ve çaresiz bırakmaktır. Bugün bunun için buradayız. Buradaki vatandaşları ve iş dünyası mensuplarını hiçbir zaman yalnız bırakmayacağımızı belirtmek için buradayız. Bugün yapacağımız toplantıda da, bölge ekonomisini tartışacağız, görüş alışverişinde bulunacağız. İnsanlık dışı terör olayında hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, ailelerine baş sağlığı diliyorum. Kendilerine destek için buraya geldik. Terör belasından kurtulmalıyız. Barış ve huzur ortamını sağlamalıyız.”


Heyet üyeleri ile birlikte olay yerine karanfil bıraktıktan sonra, patlamadan etkilenen dershaneyi ziyaret eden Yalçındağ, dershane Müdürü Şahin Otu ile görüşerek, geçmiş olsun dileklerinde bulundu.


Dershane Müdürü Otu da, saldırıdan sonra iki gün içerisinde dershaneyi onararak eğitime başladıklarını ve öğrencilere psikolojik destek verdiklerini söyledi.


FOTOĞRAF: TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ

1054000cookie-checkTÜSİAD’dan Diyarbakır’a destek ziyareti

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.