Tsunami kurbanları 5. yıldönümünde anıldı

Kurban yakını kadınlar düzenlenen törende birbirlerini teselli ediyor…

170 bin kişinin öldüğü Endonezya’nın Aceh vilayetinde, kurbanların yakınları, camilerdeki törenlere katıldı ve dualarla etti.

Tsunami kurbanlarının yasını tutanlara, Tayland’da ise Budist rahiplerin duaları eşlik etti.

Aceh’in kentlerinden Banda Aceh’deki törenler sırasında AFP haber ajansına konuşan 72 yaşındaki Siti Aminah, kendisi dışında felaketten sağ kurtulan hiçbir aile üyesi olmadığını; çocuklarını, kardeşlerini ve torunlarını kaybederek hayatta yalnız kaldığını söyledi.

Endonezya’nın ardından tsuamiden en çok etkilenen ülkelerden Sri Lanka’da da başbakan Ratnasiri Wickremnayake doğaya saygı göstermek ve çevreye karşı olan sorumlulukların yerine getirilmesi gerektiğini söyledi.

Tsunaminin vurduğu turistik bölgelerden Puket adalarında da beş yıl önce bölgede bulunan bazı turistlerin de katıldığı törenler düzenlendi.

Modern tarihin en büyük doğal felaketlerinden biri olan ve tsunaminin yol açtığı şiddetli dev dalgaların vurduğu 14 ülkenin hepsinde anma törenleri yapılıyor.

Endonezya’nın Sumatra adası açıklarında 9,2 büyüklüğündeki, son 40 yılın en şiddetli depreminin yol açtığı tsunami felaketi, yüz binlerce can kaybının yanı sıra yüz binlerce kişinin evsiz kalmasına ve geçim olanaklarını yitirmesine yol açmıştı. (BBC)

1228160cookie-checkTsunami kurbanları 5. yıldönümünde anıldı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.