Turgay Avcı, İngiltere parlamentosunda

Bakanlık’tan yapılan açıklamaya göre, Avcı’ya Londra ziyaretinde Dışişleri Bakanlığı 2. Sekreterlerinden Hüsnü Duba, Siyasi Danışman Rasıh Reşad ve Basın Danışmanı Burhan Canbaz eşlik edecek. Avcı ve beraberindeki heyetin, 3 Şubat Pazar günü KKTC’ye dönmesi bekleniyor.


Avcı, Londra ziyaretiyle ilgili olarak yaptığı değerlendirmede, yurt dışında yaşayan soydaşların sorunlarını dinlemek, onlarla gerek Kıbrıs konusunda gerek ise KKTC’nin dışa açılımlarında işbirliği seçeneklerini değerlendirmek ve işbirliği ortamını sağlamlaştırmak arzusunda olduklarını belirtti.


Bu çerçevede Londra’da soydaşların aktif olarak çalışmakta olduğu dernekler ve odalarla da görüşmelerinin olacağını ifade eden Avcı, İngiltere Türk Toplumu Futbol Federasyonu ve Eğitim Konsorsyumu gibi örgütlerle görüşmelerde bulunarak, onların görüş ve önerilerini alacaklarını ve sorunlarını dinleyeceklerini kaydetti.


Avcı ayrıca Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’nın, yurtdışında yaşayan vatandaşlar için hazırlayıp Bakanlar Kuruluna sunduğu askerlik yasası teklifiyle ilgili de bilgiler vereceklerini ifade etti.


FOTOĞRAF (Faruk Eskioğlu çekti): Turgay Avcı

809260cookie-checkTurgay Avcı, İngiltere parlamentosunda

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.