Turkcell Süper Lig’in 27. hafta görünümü

Fenerbahçe, ligin bitimine 7 hafta kala bu galibiyetle puanını 55’e çıkarırken, lider Bursaspor ile arasındaki puan farkını 3’e indirdi ve averajla ikinciliğe yükseldi. Evinde ağırladığı ezeli rakibine yenilen Galatasaray ise 53 puanda kaldı ve 4. sıraya geriledi. Sarı-kırmızılılar bu sezon sahasında ilk kez yenilgiyle tanıştı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Spor’a deplasmanda 2-1 yenilen Bursaspor, 58 puanla 27. haftanın sonunda da liderliğini sürdürürken, Eskişehirspor’u 2-0 geriye düştüğü karşılaşmada 3-2 yenmeyi başaran Beşiktaş liderle arasındaki puan farkını 3’e düşürdü ve averajla 3. sıraya yükselerek şampiyonluk iddiasını sürdürdü.

Bu arada 27. haftanın son maçında Kayseri’de bugün saat 20.00’de Kayserispor ile Trabzonspor karşılaşacak.
Bir maç eksiği ile 20 golün atıldığı 27. haftada 3 maçı ev sahibi ekip, 2 karşılaşmayı ise deplasman takımları kazandı. Bu hafta 3 karşılaşma da beraberlikle sonuçlandı.

GOL KRALLIĞI

Gol krallığı yarışında, Kayserisporlu Makakula 17 golle birinci sırada bulunurken, bu futbolcuyu 12 golle Gaziantepspor’dan Souza ve Beşiktaş’tan 11 golle Bobo takip ediyor.

PUAN DURUMU

28. HAFTA

Ankaragücü-Beşiktaş, İstanbul Büyükşehir Belediye-Denizlispor, Diyarbakırspor-Gaziantepspor, Manisaspor-Gençlerbirliği, Bursaspor-Antalyaspor, Eskişehirspor-Kasımpaşa, Fenerbahçe-Kayserispor, Sivasspor-Galatasaray
Not: Trabzonspor, Ankaraspor’un ligden düşürülmesi nedeniyle bu haftayı maç yapmadan geçecek.

727120cookie-checkTurkcell Süper Lig’in 27. hafta görünümü

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.