“Turuncu Devrimi’nin sonu mu?”

Independent’ın ilk sayfasında Timoşenko’nun mahkemede çekilmiş bir fotoğrafının altında, “Yedi yıl hapis: Turuncu devrimin öldüğü an bu mu? sorusu yer alıyor.

Financial Times da Timoşenko’nun kararı dinlerkenki gözü kapalı halinin fotoğrafını ilk sayfasına basmış. Resmin altında da cezanın ülkenin demokratik geleceği ve Batı’yla daha yakın entegrasyon umutları konusunda şüphe yarattığı belirtiliyor.

Gazetenin konuyla ilgili haberindeyse, kararın Ukrayna’yı en büyük ortaklarından ikisiyle de karşı karşıya getirdiği belirtiliyor.

Avrupa Birliği’nin kararı önde gelen bir muhalife karşı ‘seçici adalet’ diyerek eleştirdiği, Rusya Başbakanı Vladimir Putin’in de kararı tehlikeli ve zararlı’ diye tanımladığı yazıyor.

‘Siyasi mahkûmiyet’

Financial Times başyazılarından birini de bu konuya ayırmış. ‘Siyasi mahkûmiyet’ başlıklı yazıda dikkat çeken satırlar şöyle;

‘Ukrayna’yla geniş kapsamlı bir serbest ticaret anlaşmasını tamamlamak üzere olan Avrupa Birliği Komisyonu bu tür seçici adaleti görmezden gelemez. Ancak Avrupa ve Rusya arasındaki bu önemli tamponu, tam olarak Batı’nın saflarına çekmenin stratejik önemini de yadsıyamaz. Karar kınanmalı. Ama ticaret müzakerelerinin sonuçlanmasını tehlikeye atmamalı. Ortak pazara erişim ve muhtemelen vizesiz seyahat taahhütlerini geri çekmek, Ukrayna’yı Rusya’nın yörüngesine itmek gibi, istenmeyen bir etki yatabilir’

1314060cookie-check“Turuncu Devrimi’nin sonu mu?”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.