'Tuzla'da sigortasız çalıştırılan var'

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) müfettişlerinin, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in talimatıyla, işçilerin sosyal güvenlik haklarına yönelik yükümlülüklerin yerine getirilip getirilmediğinin tespiti için yaptıkları denetimlerde çarpıcı sonuçlara ulaşıldı.


Çalışma kapsamında, SGK müfettişleri, 22-30 Mayıs 2008 tarihleri arasında alt ve asıl işveren olmak üzere toplam 307 iş yerinde denetimlerde bulundu.


Denetimlerde 114 iş yerinde herhangi bir soruna rastlanmazken, 191 iş yerinde çeşitli sorunlar tespit edildi. İş yerinden 2'sinin ise tamamen kaçak olduğu belirlendi.


İş yerlerinde ''çalışıyor'' tespiti yapılan 15 bin 414 işçinin yüzde 72'sinden fazlasına karşılık gelen 11 bin 165'inin sigortalılıklarında sorunlarla karşılaşıldı. Denetimlerde, işçilerin sigortalarının eksik gün ve düşük kazanç üzerinden bildirilmesi gibi uygulamalar tespit edildi. İşçilerden 160'ının ise tamamen kaçak olduğu belirlendi.


Denetimler sonunda sosyal güvenlik mevzuatına uymayan veya aykırılık tespit edilen iş yerlerine toplam 100 bin 385 YTL idari para cezası uygulandı.

1061900cookie-check'Tuzla'da sigortasız çalıştırılan var'

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.