Tüzel milletvekili listelerini değerlendirdi

HDP İstanbul Milletvekili Levent Tüzel, HDP ile Emek Partisi arasındaki görüşmeler sonrasında alınan birlikte hareket etme ve seçim listelerinde yer almamasıyla ilgili Hayat Televizyonu’na açıklamalarda bulundu.

Hayat Televizyona telefonla bağlanan Tüzel şunları söyledi; “Ülkemizin içerisinde bulunduğu koşullar. 7 Haziran seçimleri sonucunu, HDP’nin başarısını, halk güçlerinin barıştaki ısrarını sindiremeyen Tayyip Erdoğan, AKP iktidarı yeniden ülkeyi seçimlere götürdü. Ama bu kez acımasız saldırı, savaş ve başta Kürt halkı olmak üzere demokrasi, barış isteyenleri ezmeyi hedefleyen bir süreç var. Dolayısıyla burada HDP’nin başarısı, 7 Haziran’dan da öte demokrasi ve barış mücadelesinde daha sağlam bir temsiliyet sağlaması önemli.

Bu nedenle Emek Partimizin Genel Yönetim Kurulu bu değerlendirmeleri yaptıktan sonra bir kez daha ittifak sağlamak üzere HDP ile ittifak sağlamak üzere görüşme yaptı. Ancak bilinen anlamda bir ittifak sağlanamadı. Bir demokrasi programı çerçevesinde, bu programın nasıl hayata geçirileceğine dair çerçeve metin üzerinde anlaşma sağlanamadığı gibi, Bakanlık tartışmalarında da gündeme geldiği gibi bu ittifakın nasıl işlemesi gerektiği konusunda da görüş farklılıkları ortadaydı. O nedenle HDP ile EMEP arasında bu tarzda bir ittifak sağlanamamış oldu.

Dolayısıyla Genel Yönetim Kurulumuz, böyle bir ittifak hukuku gerçekleştirilemediği koşullarda aday göstermeme kararı vardı. Bu kararı HDP yönetimi ile paylaştılar. Dolayısıyla bugün listelerde yer almayışımızın ardında yatan sebep budur.

Benzer yönde de HDP yönetimi de, kendi kurullarında aldığı kararı paylaştılar. Onlar da geçen dönem içerisinde ittifak meselesine yaklaşımlarındaki sıkıntılardan dolayı böyle bir kontenjan adayının yer almasını kendilerinin de uygun bulmadığını belirttiler.

Bizim açımızdan esas olan; aday olmak, aday gösterilmekten öte ülkemizde demokrasi ve barış mücadelesi, emekçi sınıfların birliği, Kürt sorununun kendi kaderlerini tayin hakkı çevresinde demokratik çözümü gibi acil görevlerimiz var ve bu acil görevler bizi birlikte hareket etmeye, HDP’nin desteklenmesi yönünde elimizden geleni yapmayı gerekli kılıyor. Biz Emek Partisi olarak bu sorumlulukla hareket edeceğiz.” (HABER MERKEZİ)

1464670cookie-checkTüzel milletvekili listelerini değerlendirdi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.