UAÖ: Taraflara silah ambargosu uygulayın

Merkezi Londra’da bulunan örgütten, ‘İngiltere’nin silah yüklü 2 Amerikan uçağına daha izin vereceği’ yönündeki haberin duyulmasının ardından yapılan yazılı açıklamada, bütün ülkelerin İsrail ve Hizbullah’a silah ambargosu uygulaması gerektiği belirtildi.

Açıklamada, ”Sivilleri ve sivil altyapıyı hedef almak ve ayrım gözetmeksizin ölçüsüz saldırılar düzenlemek savaş suçudur. İsrail ve Hizbullah’a askeri teçhizat ve silah temin eden ülkeler, bunların savaş suçu işleme kapasitelerini artırmaktadır. Bütün ülkeler her iki tarafa da gönderilen silahlara ambargo uygulamalıdır” ifadesi yer aldı.

Uluslararası Af Örgütü, İngiltere’den, İsrail’e silah ve askeri teçhizat satmaya ya da nakletmeye son vermesini isteyerek, ”bir yandan insani yardım göndermekten söz edip diğer yandan silah sevk etmek gülünç” ifadesini kullandı.

Basında çıkan haberlere göre, lazer güdümlü GBU28 tipi füze yüklü 2 Airbus A310 kargo uçağı geçen hafta yakıt ikmali yapmak ve İsrail’e giden mürettebatını dinlendirmek için İskoçya’daki Prestwick Havaalanı’na indi.

İngiltere’de yayınlanan The Times gazetesi de bugünkü sayısında İsrail’e önümüzdeki 15 gün içinde bomba ve füze taşıyacak 2 ABD uçağına daha transit geçiş için İngiltere’yi kullanmasına izin verileceğini bildirdi.

İLGİLİ HABER: İsrail’e silah götüren ABD uçağına izin

1133050cookie-checkUAÖ: Taraflara silah ambargosu uygulayın

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.