UBP, Talat’a karşı adayını salı açıklayacak

UBP Basın Bürosu’ndan yapılan açıklamaya göre “Nisan ayında yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimi için aday belirleme” tek gündem maddesi ile toplanacak Parti Meclisi’nde ilçe başkanlıklarının, kadın ve gençlik örgütleri ile Genel Yönetim Kurulu ve Parti Meclis Grubu’nun bir süredir devam eden çalışmalarının sonucu ortaya konulacak ve oylama yapılacak.

Ulusal Birlik Partisi Genel Sekreteri İrsen Küçük konuyla ilgili açıklamasında, partisinin bir süredir kendi içinde sürdürdüğü Cumhurbaşkanı adayını belirleme sürecini tamamlama aşamasına geldiğini belirterek “Salı günü Parti Meclisimizin yapacağı toplantıyla kararımızı açıklayacağız” dedi.

Küçük şunları kaydetti:

“Nisan ayı içinde halkımızın, devletimizin, ülkemizin kaderini etkileyecek bir seçim yapılacaktır. Rum tarafı, karşılıklı kabul edilebilir bir anlaşma için çaba göstermiyor. Halkımızın bir anlaşma için ortaya koyduğu makul çerçeve ise ortadadır. Kıbrıs Türk halkının kendi kaderini kendisinin belirleyeceğini, oynanan oyunlara, Rum tarafının bitmek, tükenmek bilmeyen taviz istemlerine boyun eğmeyeceğini bu seçimde tüm dünyaya ilan edeceğine inancımız tamdır.

Halkımız devletimize, haklarımıza sahip çıkacak bir Cumhurbaşkanı talep etmektedir. Tüm kesimler Cumhurbaşkanlığı kapısını halka açan, halkın gerçek sorunlarıyla ilgilenen, demokrasimizin daha da gelişmesi, sosyal ve ekonomik sorunlarımızın aşılması için çaba gösteren bir Cumhurbaşkanı görmek arzusundadır.”

1230930cookie-checkUBP, Talat’a karşı adayını salı açıklayacak

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.