Ucuz emeğin binası çöktü: 87 işçi öldü

Independent haberi ‘Primark’ın fabrikası çöktü’ başlığıyla okurlarına duyurdu. Gazete, çöken binada Primark ve diğer başka İngiliz giyim markalarına üretim yapan atölyelerin bulunduğunu belirtti.

Independent olaydan sonra Primark sözcüleri tarafından yapılmış açıklamaya da yer verdi. Firma sözcüleri açıklamada olay karşısında şoke olduklarını ve çok üzüldüklerini bildirip, yaşamını yitirenlere baş sağlığı diledi. Açıklamada ayrıca, firmanın birkaç yıldır bazı sivil toplum örgütleri ve diğer perakendecilerle birlikte Bangladeş’deki fabrika standartlarının yeniden gözden geçirilmesi için çalıştığı belirtiliyor ve binaların sağlamlığını incelemenin bundan sonra bu kapsama sokulacağı sözü veriliyor.

Guardian’a konuşan, ‘War on Want’ adlı, uluslararası çapta yoksullukla mücadele amacıyla faaliyet gösteren sivil toplum örgütünün yönetici Laia Blanch’sa yaşananlardan dolayı Bangladeş hükümetini de suçladı.

Blanch, Batılı uluslar için giyim malzemesi üreten bu fabrikalarda üretim yapan konfeksiyon işçilerinin ölümcül koşullarda çalıştırılmalarına izin verilmesinin tüyler ürpertici olduğunu belirtti.

847710cookie-checkUcuz emeğin binası çöktü: 87 işçi öldü

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.