Ukrayna’da milliyetçiler savaşa hazırlanıyor

Kırım Tatar ajansı QHA’nın haberine göre, Kiev’de faaliyet gösteren Bratstvo (Kardeşlik) ve Novaya Sila (Yeni Güç) partileri ile Severnoye Bratstvo (Kuzey Kardeşlik) sivil toplum örgütünden oluşan Milli Kurtuluş Komitesi tarafından, “Rusya’nın saldırısından sonra Kırım’da başlayacak savaş sırasında gönüllü birliklerin hareketleri” konulu kurmay eğitimi yapıldı.

Kiev’deki Milli Kurtuluş Komitesinin geçici karargahında 20 Aralıkta yapılan, yaklaşık 30 kişinin katıldığı eğitimin amacı, gönüllü birlikleri Rusya ile Ukrayna arasında çıkacak savaşa hazırlama olarak açıklandı.

Kurmay eğitiminde gönüllü birliklerin olası savaş sırasındaki görevleri de belirlendi. Gönüllü birliklerin öncelikli görevleri arasında; Ukrayna’nın batı bölgesinde bulunan Avrupa ülkelerine giden ana gaz boru hattı ve Rusya’nın batı sınırlarındaki demir yolları ile Kırım’da iletişim ve elektrik ağı, su tesisatları, benzinlikler ve yakıt depolarının dağıtılması yer alıyor.

Bratsvo Partisi lideri Dmitro Korçinski, Rusya askerlerine karşı direnecek gönüllü birliklerini oluşturmak için insan toplamaya başladığını söyledi.

Tatbikat katılımcıları, Rusya ile Ukrayna arasında savaşın 2011 yılında çıkacağı tahmininde bulunuyor.

MİLLİYETÇİLERİN SAVAŞ KURGUSU

Kurmay eğitimine katılan Milli Kurtuluş Komitesi üyelerinden eski subay ve askeri uzman Aleksey Orestoviç, Rusya Federasyonu Silahlı Kuvvetlerinin Kırım’da savaş senaryosunu hazırladığını ileri sürdü.

Orestoviç’e göre, savaş Kırım Özek Yönetiminin bağımsızlık ilanıyla başlayacak ve daha sonra Ukrayna’yı kuvvet kullanmaya kışkırtacak. Ukrayna kuvvet kullanmaya başlayınca, ayrılıkçılar Rusya’dan yardım isteyecek.

Aleksey Orestoviç, olası savaşın senaryosunu açıklarken; “Ukrayna’nın askeri birlikleri, Rusya’nın bu macerada harcamak üzere kullanacağı, ellerinde pankart tutan ihtiyar kadınlar tarafından ablukaya alınacak. Doğal olarak Ukrayna askerleri bu yaşlılara ateş edemeyecek. Meydana gelecek savaşta ölenlerin sayısı 30-50 bin arasında, mülteci sayısı ise 420- 450 bin kişi arasında değişecek” diye konuştu.

Orestoviç, “fonksiyonelliğini kaybeden” Ukrayna ordusunun savaşı kazanacağından şüphe duyduğunu ve bu savaşta savunma yükünün tamamen gönüllü birliklerin üzerine düşeceğini iddia etti.

Milli Kurtuluş Komitesinde yer alan Bratstvo’nın verdiği bilgilere göre ise Rusya, Kırım’a yapacağı saldırıda yaklaşık 40 bin asker, yaklaşık 2 bin 800 zırhlı araç ve tank, 300 adet top, 20 adet 70 kilometre menzilli Luna füzesi ve İskander füze fırlatma rampası, 80 bombardıman, avcı, hücum ve istihbarat uçağı ve sayısı 8 ile 10 arasında değişen Tu-22M3 model stratejik bombardıman uçakları kullanacak.

1183840cookie-checkUkrayna’da milliyetçiler savaşa hazırlanıyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.