Umut taciri polisler yakalandı

İstanbul, Malatya ve Ankara’da düzenlenen insan kaçakçılığı operasyonuna ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtlayan Vali Güler, operasyon sırasında 20 kamu görevlisinin bu işe karıştıklarının tespit edildiğini belirterek, ”20 kişiden 17’si emniyet mensubudur. Bunların 4’ü emniyet amiri ve 13’ü de polis memurudur. Haklarında gerekli işlem yapılmaktadır. Bu tip işlerde kim aracılık yaparsa yapsın, sıfatı, makamı ne olursa olsun, kanunun gereği yapılır ve haklarında yasal işlem sürdürülür” diye konuştu.

Buna benzer değişik operasyonların daha önce de yapıldığını anımsatan Güler ”Bu tip işlemlere aracılık edenlere fırsat verilmemesi esastır. Bu anlamda zaten emniyet teşkilatında bu tür yanlış işlemlere karışanlar varsa hangi kuruluşta olursa olsun, bu işle ilgili kanuni gereği yapılacaktır. Tabii son söz adliyeye aittir ama arkadaşlarımız şu anda operasyonu sürdürmektedir” dedi.

Güler, bir gazetecinin ”Başbakan Erdoğan, yeğeni ile ilgili çok açık ve net konuştu. Yeğeni, gözaltına alındıktan sonra Başbakan Erdoğan’ın yakını olduğunu söylemiş mi?” sorusu üzerine, İstanbul Emniyet Müdürlüğünün internet sitesinde bununla ilgili açıklama yapıldığını anımsattı.

Bu operasyonda gözaltına alınan 9 kişiden 6’sının tutuklandığını belirten Güler, ”Bu kişilerin üzerlerinde ve iş yerlerinde 31 gram uyuşturucu, esrar maddesi ele geçirilmiştir. Sayın Başbakan da bu konuyla ilgili gerekli açıklamayı yapmıştır. Yakınlığı, mevki, sıfatı ne olursa olsun kanuni gereği yapılır. Verilen talimat da budur, yapılan da budur” şeklinde konuştu.

YANLIŞ YAPAN AYIKLANACAK

İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın da operasyona ilişkin soru üzerine, emniyetin çok ayrıcalıklı, kendi yanlışlarını da ayıklayabilen bir teşkilat olduğunu belirterek şunları söyledi:

”Adli sonuç da öyle çıkarsa, biz kendi çürük elmalarımızı kendimiz ayıklarız. Bu arkadaşlarla ilgili şu anda adli safhada olduğundan dolayı peşin bir hüküm yürütmek istemiyorum. Bundan sonra da yanlış yapan kim olursa olsun teşkilatımızdan ayıklanmaya devam edecektir. Biz 36 bin kişiyi bulan bir teşkilatız. Her kuruluşta olduğu gibi bizim kuruluşumuzda da zaman zaman bu tür iddialara muhatap olacak veya bu tür olaylara karışmış olacak kişiler çıkacaktır. O konu da bütün kararlılığımızla devam edeceğiz…”

FOTOĞRAF: İstanbul Valisi Muammer Güler

1234050cookie-checkUmut taciri polisler yakalandı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.