Uras: Ordu eleştirilebilmelidir

Uras, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye’nin zor günler yaşadığını ve ölümlerin verdiği acının, aklın ve sağduyunun yitirilmesine yol açtığını belirtti.


Türk toplumunun, hamasetten, kan dökülmesinden ve şiddetten bıktığını bildiren Uras, ”25 yıldır süren ve onbinlerce yurttaşımızın öldüğü bir konuda konuşmayacağız da ne konuşacağız?” sorusunu yöneltti.


Toplumu susturarak, konuşmaları ve yazanları tehdit ederek, tarihsel ve toplumsal sorunun üstesinden gelinemeyeceğini ileri süren Uras, açıklamasında şu görüşleri savundu:


”Kuşku duyulan konuların tartışılması lazım. Ordu eleştirilebilir ve eleştirilmelidir. Dünyanın hiçbir ordusu hatasız olmamıştır. Bu nedenle Genelkurmayın ilk tutumunun kabul edilebilir bir yanı yoktur. Milli Savunma Bakanının suskunluğunu ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın tepkisinin de sivil ve demokratik anlayışla ilgisi yoktur. Türkiye toplumunu suskun, hukuk ve demokrasi yoluyla doğruları arayan bir toplum olmaktan uzaklaştırma çabalarının kimseye yararı olmayacaktır.”

1068280cookie-checkUras: Ordu eleştirilebilmelidir

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.