Uykucu bakana tepki büyüyor

Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç’un, Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Lemi Bilgin’in görevden almasıyla başlayan istifalar, sanat çevresi ve sivil toplum örgütlerince desteklenmiş ve bakanın uygulamaları ‘sanata darbe’ olarak nitelenmişti.


Yönetmen Levendoğlu, Devlet Tiyatroları Müdürlüğü’ne yazdığı dilekçede: “Geçmişte kendi hizmetlerimi de vermiş olduğum Devlet Tiyatroları gibi köklü bir Cumhuriyet kurumunda yapılan ve kurumu her açıdan zedeleyecek bu yönetim değişikliğine karşı durduğumdan, söz konusu görevi üstlenmeyeceğimi belirtmek durumundayım.” dedi.


Levendoğlu’nun dilekçesi şöyle:


 “Devlet Tiyatroları Ankara Müdürlüğüne / Ankara


Görevden alınan Devlet Tiyatroları yönetimince Arthur Miller’ın Çift Yönlü Ayna oyununu Ankara Yeni Sahne’de yönetmekle görevlendirilmiştim. Kurumunuzla, konuk yönetmen olarak aramda ön anlaşma yapılmış ve oyunun rol dağıtımı ilan edilmişti.


Geçmişte kendi hizmetlerimi de vermiş olduğum Devlet Tiyatroları gibi köklü bir Cumhuriyet kurumunda yapılan ve kurumu her açıdan zedeleyecek bu yönetim değişikliğine karşı durduğumdan, söz konusu görevi üstlenmeyeceğimi belirtmek durumundayım.


Bu nedenle, 27 Ağustos 2005 tarihinde provalarının başlaması planlanmış olan söz konusu oyundaki görevimden affımı dilerim.”


BİLGİN: ”MESNETSİZ İDDİALAR GERÇEK DIŞIDIR” 
Öte yandan Devlet Tiyatroları eski Genel Müdürü Lemi Bilgin, yürütülen soruşturma raporu sonunda görevden alındığı iddiaları konusunda, ”kişilik haklarıma ağır saldırı teşkil eden mesnetsiz iddialar gerçek dışıdır” diye konuştu.


FOTOĞRAF: Solda Bakan Atilla Koç ve Yönetmen Ahmet Levendoğlu


İLGİLİ HABER: Uyuyan bakana sanatçılardan eleştiri


 

1023900cookie-checkUykucu bakana tepki büyüyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.