Vali: 1 Mayıs için Taksim’e talep yok

Güler, İstanbul Valiliğinde düzenlenen okul yapımına ilişkin protokol imza töreninde basın mensuplarının “1 Mayıs kutlamalarına” ilişkin sorularını yanıtladı.


Vali Güler, “DİSK Başkanı Süleyman Çelebi, bugün 1 Mayıs ile ilgili toplantı düzenliyor. Bu toplantıda da, kesinlikle Taksim olur derse tavrınız ne olacak?” sorusu üzerine, olayı bir gerginlik noktasına tırmandırmak istemediğini, ancak kanunsuz hiçbir eyleme izin verilmesinin mümkün olmadığını ifade etti.


Bununla ilgili her türlü önleyici tedbirin alınacağını kaydeden Güler, herkesi yasalara saygılı olmaya davet etti. Güler, “Toplantı yapılacak yerler bellidir, önceden tespit ve ilan edilmiştir. Bunların dışında yapılmak istenen toplantılar, kanunsuz toplantı olur ve kanunsuz bir eyleme karşı da bizim yasaların önleyici tedbirlerini veya suç oluştuktan sonra devreye giren tedbirleri almamız tabiidir. Bundan kaçınılmaz” diye konuştu.


“Taksim ya da başka bir yer için yazılı talepte bulundular mı?” sorusuna karşılık da Güler, şunları kaydetti:


“Taksim için zaten böyle bir talepte bulunulması mümkün değil. Böyle bir talepte de şu ana kadar bulunulmadı. Kendileri bunun bir miting değil, anma toplantısı olduğunu söylüyorlar ama 2911 sayılı kanun kapsamındaki toplantılar için mutlaka önceden izin alınması, ilan edilen yerlerde yapılması gerekiyor. Bir gerginliğin yaratılmayacağına olan inancımı halen muhafaza ediyorum. Kendilerinin, bu konuda kanunsuz herhangi bir eyleme tevessül etmemeleri konusunda dikkatlerini çekiyorum.”


Güler, “Taksim’e giriş çıkışı kapatmayı düşünüyor musunuz?” sorusu üzerine de, kanunsuz bir eylem yapılmaması açısından her türlü tedbiri alacaklarını ve herkesin bundan emin olması gerektiğini belirtti.


Gerekirse açıklamalarla da kamuoyuna bilgi vereceklerini söyleyen Muammer Güler, “Ama bir kanunsuz eylemin içine girilmemesini beklerim, kendilerine tavsiye ederim. Bu anlamda herhangi bir sıkıntı yaşanmasını istemem” dedi.


İLGİLİ HABER: DİSK, 1 Mayıs için Taksim’de ısrarlı…

1041710cookie-checkVali: 1 Mayıs için Taksim’e talep yok

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.