Vali'den Güngören açıklaması

Vali Güler, dün ve bugün bazı gazetelerde Güngören'de meydana gelen saldırıyla ilgili yakalanan şahıslar, mensubu oldukları örgüt ve olayla ilgili bazı bilgiler yer aldığını belirterek, bu bilgilerin bazılarını düzeltme ihtiyacı duyduklarını söyledi.


Güler, 2 Ağustos cumartesi akşamı yapılan basın açıklamasında Güngören'deki menfur olayın bütün hususlarının aydınlatıldığının belirtildiğini anımsatarak, olayın bütün yönleriyle belirlendiğini ve faillerin büyük bölümünün adliyeye sevk edildiğini kaydetti.


Bazı gazetelerde örgütün kimliği ve olaya karışan kişilerin olay sırasında bulunduğu yerlerle ilgili çarpıtıcı bilgiler yer aldığını vurgulayan Güler, sözlerini şöyle sürdürdü: “Olayın eğitim sürecinden bomba düzeninin hazırlanmasına, olay yeri keşfine, bombayı koyan, telefonla patlatan, yardım-yataklık yapan ve buna yardım eden örgüt mensuplarına kadar uzanan geniş bir zinciri vardır. Tespitlere göre adliyeye sevk edilen 10 kişinin biri bizatihi bombayı koyan kişidir. Diğer kişilerin bir kısmı keşif, bir kısmı yardım-yataklık ve bir kısmı da örgüt üyesi olan şahıslardır. Olayla ilgisi olduğu delillerle tespit edilen ve henüz araştırılan kişi veya kişiler de bulunmaktadır. Bizim açımızdan bu olay bitmiş değildir.”


“KUŞKU YOK”


Muammer Güler, elde edilen deliller, geçmişte işlenen olaylar ve bu olayın meydana geliş tarzının, bölücü terör örgütünü işaret ettiğini ifade ederek, “Bu olayın bölücü terör örgütü tarafından yapıldığına kuşku yoktur” dedi.


Vali Güler, “Bölücü terör örgütünden kastınız PKK mı?” sorusuna, “Bölücü terör örgütü derken ismini ifade etmek istemiyoruz. O isim polis kayıtlarında geçsin. Örgüt propagandası anlamına gelecek bir isim telaffuzunda bulunmuyoruz” yanıtını verdi.


Olayla ilgisi olduğu gerekçesiyle gözaltına alınanların, gözaltı süreleri dolduğu için adliyeye çıkarıldığını vurgulayan Güler, olayın bütün boyutlarıyla aydınlatıldığını, son sözü, yargı makamlarının söyleyeceğini kaydetti.


Saldırıyla ilgili aranan kişiler olduğunu bildiren Güler, şunları kaydetti:


“Bunlar içinde yurt dışı bağlantısı olan, önce oralarda eğitim gören, sansasyonel eylemler yapmak amacıyla ülkemize gelen kişiler de vardır. Geçmişteki eylemlerde de bu şekilde yurt dışında eğitim alıp, sansasyonel eylemler gerçekleştirenler yakalanmıştır. Yurt dışı basını referans verilerek, bazı tahminler dile getirilmektedir. Bunlar sadece bir tahminden ibarettir ve amacı konusunda maalesef tarafımızdan da kuşku duyulmaktadır. Bir yanıltma, manipülasyon vardır.”


Güler, olayı soruşturan emniyet güçlerinin “çok titiz bir çalışma sonucunda bunları ortaya çıkardığını” vurguladı.


Vali Muammer Güler, “Orada hangi kişinin nerede olduğu konusunda bir ifadeye yer verilmedi ama büyük bölümünün yakalandığı söylendi. Diğer kişilerin aranmasına devam ediliyor” dedi.

1064280cookie-checkVali'den Güngören açıklaması

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.