Valilik sayıyı düzeltti: 51 değil 41

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, deprem sonrası, enkaz altında kalarak hayatını kaybeden vatandaşların isimlerinin muhtarlıklardan alındığı veya vefat edenlerin yakınlarıyla görüşülerek belirlendiği bildirildi.

İsimler kriz merkezinde birleştirilerek kamuoyuna 51 kişinin vefat ettiğinin duyurulduğu hatırlatılan açıklamada, sonraki süreçte cumhuriyet savcılığınca hazırlanan ölü muayene raporunda 41 kişiye ait ceset tespit edildiği belirtildi.

9 ismin resmi nikah yapılmayan veya muhtarların ve vefat eden kişilerin yakınlarının verdiği resmi kayıtlarda bulunmayan isimler olduğu, vefat eden 1 vatandaşın ismini değiştirdiği ifade edilen açıklamada, bu nedenle 10 ismin mükerrer kaydedildiğinin anlaşıldığı kaydedildi.

DEPREMİN ARDINDAN

Depremin ardından bölgedeki yaralar da sarılmaya çalışılıyor. Deprem bölgesine yardım kuruluşları tarafından çok sayıda erzak ve eşya gönderildi.

Hayatını kaybeden vatandaşların akrabaları, mezarlıklarda gözyaşı dökerken, kimi depremzede de göçük altından eşyalarını kurtarmaya çalışıyor.

YARALAR SARILIYOR

Elazığ’ın Karakoçan ilçesi Başyurt Beldesinde meydana gelen depremde hasar gören köylerde yaralar sarılmaya devam ediyor.

Elazığ’da 41 kişinin yaşamını yitirdiği 6.0 büyüklüğündeki depremin ardında bölgede evsiz kalanlar için Kızılay tarafından çadırlar kuruluyor. Bölgede evsiz kalanları çadırlara yerleştiren Kızılay, sıcak yemek ve kuru gıda dağıtımı da yapıyor. Kızılay, ayrıca ısınmak için elektrikli soba da dağıttı.
Bu arada köy ve mezralardaki enkaz kaldırma çalışmalarının yanı sıra Elazığ Valiliğince görevlendirilen ekiplerce hasar tespit çalışmaları da sürdürülüyor.

KIZILAY’DAN BÖLGEYE 48 AFET MÜDAHALE UZMANI

İTürk Kızılayı Genel Merkezinden yapılan açıklamada deprem bölgesine 48 afet müdahale uzmanıyla birlikte bin 930 çadır, 4 bin 979 battaniye, iki seyyar mutfak, bir mobil mutfak, 960 yatak ve 258 katalitik soba gönderildiğini bildirdi.

3 bin 400 şişe su ve çok sayıda kumanyanın da bölgeye ulaştırıldığı ifade edilen açıklamada, ”Evlerinde hasar olan vatandaşlar için 40 adet ‘Mevlana Evi’ olarak adlandırılan çelik afet evinin de kurulumuna başlandığı” kaydedildi.
Depremden etkilenen vatandaşlara destek vermek üzere 20 Türk Kızılayı psikososyal destek uzmanının da bölgede çalışma başlattığı belirtildi.

DEPREMZEDELER İÇİN YARDIM KAMPANYASI

Elazığ Valiliğinin depremzedeler için yardım kampanyası başlattığı bildirildi.

Vali Muammer Erol, yaptığı yazılı açıklamada, depremde evleri yıkılan ve hasar gören vatandaşlara yardım amacıyla bir kampanya başlatıldığını ve bankada yardım hesabı oluşturulduğu belirtti.

Ziraat Bankası Elazığ Merkez Şubesi’ndeki, TR 020001000186540647935001 TL hesabına, TR 720001000186540647935002 dolar hesabı, TR 450001000186540647935003 Euro hesabına yardımlar yapılabilecek.
Muammer Erol, ayrıca Başbakanlık Acil Destek Fonundan 500 bin liranın il özel idaresi hesabına yatırıldığını belirterek, ”Bu paralar afetzede vatandaşların ihtiyaçlarına göre ayni ve nakdi olarak dağıtılacak” dedi.

YENİ EVLER, 8 AYDA TAMAMLANACAK

TOKİ Başkanı Bayraktar evi yıkılan ya da hasar gören vatandaşlar için yapılması düşünülen yeni evlerin 8 ay gibi kısa bir sürede tamamlanarak hak sahiplerine verileceğini söyledi.

DERS ALIP KENDİMİZİ HAZIRLAMAMIZ GEREKİYOR

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, deprem bölgesine gidip gitmeyeceğinin sorulması üzerine, ”Bakanlar gitti. Gerekli bütün talimatlar verildi. Devlet bütün elinden geleni, gerekenleri yapıyor. Ben bölgeye gitmedim çünkü cumhurbaşkanı ve başbakan afet bölgesine gittiği zaman işlerde aksamalar oluyor. Bu nedenle gitmedim” dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da deprem bölgesinde incelemelerde bulunmak üzere bugün bölgeye gideceğini açıkladı.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞINDAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada şöye denildi:

”Bazı basın-yayın organlarında yer alan haberlerde, bir derneğin Elazığ bölgesinde deprem olacağını mektup ile İçişleri Bakanı’na ilettikleri şeklinde bir iddiaya yer verilmiştir.

İddia edildiği şekilde ne İçişleri Bakanı’na, ne de İçişleri Bakanlığı’na Elazığ bölgesinde deprem olacağına ilişkin bir bilgi hiç bir şekilde iletilmemiştir.”

1236520cookie-checkValilik sayıyı düzeltti: 51 değil 41

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.