Van Gölü’nde mavi tur önerisi

Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Fen-Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Orhan Deniz, Van Gölü’nün güney kıyılarının mavi tur alanı olarak değerlendirilmesinin, bölge ve ülke ekonomisine büyük kazanç sağlayacağını söyledi. 

Son yıllarda nüfus artışı, yanlış yapılaşma ve çevre kirliliği nedeniyle tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de doğal kıyı ve koylara yönelimlerin başladığını belirten Dr. Deniz, yaptığı açıklamada, 530 kilometre kıyı uzunluğu bulunan Van Gölü’nün mavi tur alanı olarak değerlendirilmesi için göl çevresinde 2 yılı aşkın süre araştırma yaptığını ifade etti. 

Gölün etrafını adım adım gezerek, kıyı ve koyların haritasını çıkardığını vurgulayan Dr. Deniz, gölün güney kıyılarındaki topografyanın, ulaşımı ve yerleşmeyi sınırlandırması nedeniyle buralardaki koyların adeta saklı bir cennet görünümünde olduğunu kaydetti. 

Dr. Deniz, turizm potansiyeli yüksek olan bu kıyıların mavi tur alanı olarak değerlendirilmesi gerektiğini ifade ederek, “Van Gölü’nün güney kıyılarının mavi tur alanı olarak değerlendirilmesi, bölge ve ülke ekonomisine büyük kazanç sağlayacaktır” dedi.

1156820cookie-checkVan Gölü’nde mavi tur önerisi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.