Ve Brown, Kongrede konuştu…

İngiltere gazetelerinde bu sabah Başbakan Gordon Brown’un dün Amerikan Kongresi’nde yaptığı konuşma ve ilişkileri güçlendirme çağrısı geniş yer buldu. 


Bugüne dek Amerikan Kongresi’ne hitap eden beşinci İngiliz Başbakanı olan Brown, Amerikalı siyasetçileri, korumacı politikalardan kaçınmaya çağırdı ve dünyayı kurtarmak için yardım etmelerini istedi.


The Daily Telegraph, “Gordon Brown Washington’da Kongre’ye hitaben yaptığı konuşmada kendisini dünyayı resesyondan çıkarma vizyonuna sahip, uluslararası bir devlet adamı olduğu fikrini yerleştirmeye çalıştı” yorunmunu yaptı.


Gazetenin değerlendirmesi şöyle:


“İngiltere’de şöhreti hayli hırpalanan Brown, selefi Tony Blair’in tadını çıkardığı başarıyı yinelemeyi umarak geldi Washington’a. Resesyondan dolayı özür dilemeyi reddetmesi yüzünden bu gezinin de gölgelenmesi ihtimali vardı. Ancak Brown, konuşması sırasında Amerika’ya, Nisan ayında Londra’daki G 20 zirvesine yetişecek bir anlaşma sunulabilmesinde, kendisine yardımcı olması çağrısı yaparak, bu ihtimali devre dışı bıraktı.”


YENİ DİYALOG


The Independent gazetesinin başyazısında ise Brown’ın Washington’da yeni bir tonla konuştuğu yorumu yapıldı.


Gazetenin değerlendirmesi şöyle:


“Brown’un Amerikan Kongresi’ne hitap etmesi fikri her kime aitse, hem Başbakana, hem de Avrupa – Amerika ilişkilerine tahmin edebileceğinden daha büyük bir fayda sağladı. Brown’un Amerika Birleşik Devletleri sevgisi uzun zamandır bilinen bir gerçek.


Ama George Bush başkan olduğu ve yayılan mali krizden Amerika’nın ihtiyatsızlığını sorumlu tutmaya ihtiyacı olduğu sürece, ülke içinde bunu pek göstermemesi yolunda, çevresinde, yerinde uyarılar almıştı.


Dün ise, Gordon Brown’un Washington’a yıllar yılı yaptığı ziyaretler ve Cod Burnu’ndaki tatilleri, hakettikleri yeri aldı. Dinleyicilerini ve onların deyimlerini anlıyordu.


Aynı zamanda onlara iyimserlik sundu. G 20 zirvesinden neler çıkabileceğini tahmin etmek için, henüz çok erken. Ancak görünen o ki, Brown’un Washington gezisi başarılı oldu.”

821130cookie-checkVe Brown, Kongrede konuştu…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.