Viareggio Pompei gibi yandı

Olayda çok sayıda konutun yandığı ve çöktüğü, 300 kişinin evsiz kaldığı belirtildi.

İtalyan Devlet Demiryolları’ndan bir yetkilinin yaptığı açıklamaya göre, kazaya öndeki vagonlardan birinin trenden kopması neden oldu. Trenin raydan çıkmasının ardından meydana gelen şiddetli patlama büyük bir yangına neden oldu. Patlamanın etkisi ile gökyüzüne yükselen alevlerin büyük bir hızla çevredeki konutlara sıçradığı, bazı evlerin patlamanın etkisi ile çöktüğü, gökyüzünü yoğun bir duman tabakasının kapladığı aktarıldı.

Kazaya tanık olan bazı görgü tanıkları Viareggio’da yaşananları Vezuv’un püskürttüğü kızgın lavların altında kalan Pompei’nin sonuna benzetirken, olaya müdahale eden itfaiye yetkilileri meslek yaşamları boyunca müdahale edilmesi böylesine güç ve riskli bir kazaya tanık olmadıklarını ifade ettiler.

Viareggio istasyonu ve çevresinde 1.000 kişi güvenlik gerekçesiyle abluka altına alınırken yetkililer çöken binaların enkazı altında ölü ve yaralılar olabileceği ihtimalini dikkate alarak ölü ve yaralı sayısının artabileceğini söyledi.

Viareggio’da ağır biçimde yanan çok sayıda yaralı Lucca şehrinin yani sıra, Pisa, Massa, Carrara,Floransa, Milano ve Roma’daki çeşitli hastanelerde tedavi altına alındı. Viareggio’ya gideceği açıklanan Başbakan Silvio Berlusconi, yük treninin devrilmesi sonucu meydana gelen dramatik kazayı bir facia olarak yorumladı.

1208790cookie-checkViareggio Pompei gibi yandı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.