Vicdani retçi Memed’e 4 yıl hapis

Mehmet’in serbest bırakılması ve vicdani ret hakkının tanınması için mücadele eden “İstanbul Mehmet Tarhan’la Dayanışma İnisiyatifi” karardan büyük üzüntü duyduklarını açıkladı.


“Emre itaatsizlikte ısrar” suçlamasıyla yargılanan Mehmet Tarhan’ın aynı gerekçeyle hakkında açılan iki ayrı davanın birleştirildiği duruşmada, her bir dava için ikişer yıl olmak üzere 4 yıl ceza kararı verildi.
 
Davanın görüldüğü Sivas Askeri Mahkemesi tarafından henüz gerekçeli karar açıklanmadı. Gerekçeli kararın açıklanmasının hemen ardından Ankara’daki Askeri Yargıtay’da duruşmalı temyiz talebinde bulunulacağını belirten Mehmet Tarhan’ın avukatı Suna Coşkun, bunun Türkiye’de görülen vicdani ret davaları açısından verilmiş en büyük ceza olduğunu vurgularken böyle bir sonucu beklemediklerini söyledi.


Kararın kesinleşmeden Mehmet’in Sivas’tan sevkedilmeyeceğini belirten Suna Coşkun, Mehmet’in sağlık ve moral durumunun iyi olduğunu, kararı vakur biçimde karşıladığını söyledi.
 
Duruşma süresince sağlık durumu iyi olan Mehmet Tarhan’a verilen cezanın yürürlükte olan yasalara göre infaz süresinin 19 ay olacağı belirtiliyor. 

1023450cookie-checkVicdani retçi Memed’e 4 yıl hapis

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.