Wolfowitz’in yardımcısı dayanamadı

Kellems kurumun liderlik kadrosuyla ilgili tartışmaların, Dünya Bankası’nın görevini yerine getirmesini çok zorlaştırdığını söyledi. Kevin Kellems, Amerikan Savunma Bakan yardımcısı olduğu dönemde Pentagon’da Paul Wolfowitz’le birlikte çalışmıştı.

Ekonomi muhabirimiz Andrew Walker, Wolfowitz’in iki yıl önce Kellems’i danışmanlığına getirmesinin, Dünya Bankası personelinin tepkisini çektiğini hatırlatıyor.
Paul Wolfowitz, Dünya Bankası’ndaki danışman kadrosunu tamamen siyasi görüşleri kendisine yakın kişilerden oluşturduğu için eleştiriliyor.

Kevin Kellems’in istifası, Wolfowitz’in de istifasının istendiği bir dönemde geldi. Wolfowitz, Dünya Bankası’nın İnsan Kaynakları birimine talimat vererek, sevgilisi Şaha Rıza’ın daha yüksek maaşlı bir göreve terfi etmesini sağlamıştı.

Dünya Bankası Yönetim Kurulu, Wolfowitz’e yönelik iddiaları araştıran heyetin çalışmalarını tamamladığını açıkladı. Heyet raporunu mümkün olan en kısa sürede Dünya Bankası Yönetim Kurulu’na sunacak.

Yönetim Kurulu’ndan yapılan açıklamada, yaşanan son gelişmelerin kurumun çalışmalarına etkisinin kaygı yarattığı belirtilmişti. Açıklamada kurul üyelerinin, Wolfowitz’le ilgili iddialara en kısa sürede açıklık getirilmesinden yana olduklarını vurgulamışlardı. (BBC)

1150700cookie-checkWolfowitz’in yardımcısı dayanamadı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.