Woolwich olayında MI5 suçlu mu?

İngiltere Woolwich semtinde asker Lee Rigby’i satır ve bıçakla öldürdükten sonra polisin gelmesini bekleyen iki zanlının vurularak yakalanması sonrasında ırkçı faşist partiler camilere saldırmıştı.

İngiltere medyası, Londra’da bir askerin radikal İslamcı olduğu belirtilen bir kişi tarafından öldürülmesinindeki perde arkasını araştırmayı sürdürüyor.

İşkenceye uğradığını iddia etmesinin ardından Kenya’da serbest bırakılan zanlının, bu ülkede İngiliz büyükelçiliğinin yardımından yaralandığı da aktarıldı.

MI5 SUÇLU MU?

Zanlının bir akrabası Independent’a, MI5’ın İslamcı gruplara sızması için yaptığı baskının Michael Adebolajo’yu zorlamış ve yaptığı eyleme itmiş olabileceğini söyledi.

Konuyu başyazısında ele alan Daily Telegraph gazetesi ise, MI5 asker cinayeti konusunda hatalar yaptıysa bunu bilmemiz gerekli yorumunu yaptı.

MI5’ın İngiltere’deki birçok saldırıyı engellediğini ve radikalleşen kişilerin tek başına düzenledikleri saldırıların önüne geçmenin zorluğunu kabul ettiğini belirten gazete, el-Kaide ile bağlantılı bir örgüte girme şüphesiyle Kenya’da tutuklanan ve İngiltere’ye sınır dışı edilen bir kişinin daha yakından izlenmemesinin anlaşılması zor bir durum olduğunu savundu.

848180cookie-checkWoolwich olayında MI5 suçlu mu?

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.