Yak gitsin, diyenler çoğunluk çıktı

Radyonun ¨Bankaya veya Ateşe¨ sloganıyla başlattığı, ilgi çekici olsun ve dinleyici sayısı artsın diye ortaya yakılacak para sürdüğü programa Kanada’da ateş püskürülüyor.

90.3 fm kanalından yayın yapan Calgary-AMP Radyo İstasyonu geçenlerde bir anons yapıp ortaya 15 bin Dolar koyduğunu, bu parayı yakalım diyenler veya hayır bankaya koyun diyenler arasında yapılacak oylama sonucu kimin dediği olursa ona göre parayı harcıyacağını duyurdu.

Ardından Calgary ve civarında oturup radyoyu dinleyenler telefonla, text mesajları veya sosyal medya üzerinden anketlerle oylamaya katıldı. Dinleyicilerin çoğunluğu bu paranın, şimdilik fırına atılması tasarlanmış 5 bin Dolarını yakmak istiyordu. Oysa radyo yönetimi eğer Bankaya koyun diyenler çoğunlukta çıkarsa, bu isimler arasında bir kur’a çekecek ve parayı o kişiye verecekti.

Siyasal bilimcilerden sosyologlara ve sosyal-kitle psikolojisinden ruh hastalıkları düzeyine kadar bilimi ilgilendiren bir sonuç çıkması Kanada’nın akademisyenlerini derhal masa başına topladı ve herkes kolları sıvadı. Zira parayı elde etmek yerine, ¨Başkasına çıkmasın da ne olursa olsun, yak gitsin!¨ diyenler ağırlıktaydı.

5 bin Doları fırında nasıl yaktığını video kaydıyla internet üzerinden gösteren programın sunucuları Katie Summer ve Ryan Lindsay, ¨Biz bunu beklemiyorduk! Halkın bu parayı yakmayın, bankada tutun, çekilişe çıkartın ve bir kişiye nasip olsun diyeceğini sanıyorduk.¨ dedi.

Önümüzdeki hafta öteki 5 bin Doların yakılıp yakılmayacağı oylama devam ederken bilinmediğinden merak devam ediyor. Öte yandan hem Calgary Belediye Başkanı’ndan hem de Başbakandan bu programı durdurun diye dilekçe verenlerin artış gösterdiği de dikkati çekti.

1561530cookie-checkYak gitsin, diyenler çoğunluk çıktı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.