Yakında kahvehane kalmayacak

Güven, yaptığı açıklamada, 19 Temmuzda yürürlüğe giren kapalı alanlardaki sigara yasağının, müşteri kapasitesini yüzde 70 oranında azalttığını söyledi.

Kahvehanelerde sadece çay, kahve ve meşrubat satıldığını ve bu ürünlerle esnafın ekonomik anlamda ayakta kalmakta sıkıntı yaşadığını bildiren Güven, şunları kaydetti:

”Sigara yasağı nedeniyle düşen gelirimizi artırmak amacıyla, alkollü içecek, köfte ve hamburgerin satılacağı işletme olmak için başvurduk. Başvurumuzu TBMM’de ilgili Sağlık Komisyonu Başkanlığı’na ilettik. Komisyon Başkanı Cevdet Erdöl ile görüştük, sıkıntıları aktardık. Esnafın sıkıntısını gidermek için, sattığımız ürünlerin çeşidini artırmak ve sigara nedeniyle düşen geliri yeniden elde etmek istiyoruz.”

Havaların soğumasıyla birlikte müşterilerin dışarda oturmakta zorlanacağını ifade eden Güven, ”Isıtma cihazlarıyla dış mekanlarda ısınma sağlanmaya çalışılıyor. Ayrıca bahçe ve havalandırma düzenleri için çok paraya gereksinim var. Bu tablonun yanında KOSGEB’in açıkladığı kredi paketinde kahvecilerin yer almaması bizi üzdü. Yeni açılım için esnafın paraya ihtiyacı var” diye konuştu..

Güven, ”Kahvehanelerde aynı ortamda bulunan çok sayıda insan olmadığı ve yoğunluk yaşanan mekanlar olmaktan çıktığı için” domuz gribine yönelik özel bir önlem alma gereksinimi duymadıklarını sözlerine ekledi.

1074390cookie-checkYakında kahvehane kalmayacak

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.