“Yalancıdan çok budala gibi takıldı”

The Independent gazetesinden Patrick Cockburn bugünkü yazısını, Tony Blair’in önceki gün Irak Savaşı’nı soruşturan komisyona verdiği ifadesine ayırdı.

“Blair kendisini bir yalancıdan çok bir budala gibi gösterdi” başlıklı yazısında Patrick Cockburn’e göre, eski başbakanın ifadesiyle ilgili olarak en anlamlı şey, eski başbakanın esasında Irak’la ilgili gerçekleri ne kadar az anladığı.

“Blair’in Irak’a yönelik çok sayıda referansının yanlış olması, dikkat çekici” diyen Patrick Cockburn bu duruma örnek olarak, 11 Eylül saldırılarını düzenleyenlerle Saddam rejimi arasında bağlantı kurmaya çalışan Blair’in, daha sonra El Kaide’nin Irak’taki lideri olan Ebu Musab ez-Zerkavi’nin nerede olduğunu tam olarak bilmemesini gösterdi.

Cockburn, Blair’in, Ebu Musab ez-Zerkavi’nin Irak’ta Saddam Hüseyin kontrolündeki bir yerde değil, ülkenin kuzeyindeki Kürt bölgesinde yaşadığını söylemediğini belirtti.

Yazarın verdiği bir diğer örnek de, Blair’in ifadesinde, İran’ın yanıbaşında bir demokrasinin yeşermesini istemediğinden Irak’a müdahale ettiğini söylemesi.

Yazar “Gerçekte, İran 2005’te seçilmesi sonrası Bağdat’taki hükümeti destekledi, Amerikan ve İngiliz güçlerinin varlığına karşı çıktı” yorumunu yaptı.

829010cookie-check“Yalancıdan çok budala gibi takıldı”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.