Yalnızca ölüme yenildi

Erol’un üyesi olduğu DAY-MER aşağıdaki açıklamayı yaptı:

‘‘Derneğimiz üyelerinden Ali Erol yakalandığı ölümcül kanserden kurtulamayarak 7 ağustos 2004 cumartesi gece yarısı kaldığı hastanede yaşama gözlerini yumdu. Türkiye’de yayınlanan Evrensel gazetesinin eski yazıişleri müdürlerinden olan Ali Erol gazetede yer alan yazılar nedeniyle aldığı çeşitli hapis ve büyük miktarlardaki para cezalarının kesinleşmesi üzerine İngiltere’ye gelmek zorunda kalmıştı.

İngiltere’ye gelir gelmez derneğimiz çalışmalarına katılıp İngiltere’deki emek mücadelesinde yerine almaya çalıştı. İlk günden hayata gözlerini kapattığı ana dek DAY-MER üyesi olarak kalan Ali Erol sosyalizme ve sosyalist düşüncelere hep sadık kaldı. Ali Erol çevresinde oldukça sevilen bir kişiliğe sahipti.

YAŞAMI EMEK MÜCADELESİYDİ
Ali Erol, 1952 yılında, Sivas’ın Ziniski köyünde yoksul bir köylü ailesinin çocuğu olarak dünyaya geldi. Çocukluğu yoksulluk içinde geçen Ali Erol kısa zamanda devrimci ve sosyalist düşüncelerle tanıştı. 1970’li yıllardaki yoğun mücadele içinde bulunduğu illerde Yurtsever Devrimci Gençlik Dernekleri (YDGD) saflarında mücadele etti.

Uzun süre İstanbul’da yaşayan Ali Erol, 1995 yılında Evrensel gazetesinin çıkışında yer alarak ilk yazıişleri müdürü oldu. Yazıişleri müdürü olmasıyla birlikte ardarda hapis ve para cezaları da almaya başladı. Hapis ve para cezalarının kesinleşmesi üzerine zorunlu olarak yurt dışına çıkma durumunda kaldı. İngiltere’deki zorlu sürgün yılları sırasında yoldaşımız kansere yakalandı. Bir senedir tedavi gören Ali Erol kansere karşı çok güçlü bir direniş sürdürdü, ancak hastalığının çok ileri aşamalarında teşhis edilmiş olması onun hastalığı alt etmesini engelledi; ve sonunda  onulmaz hastalığa yenik düştü.

Ali Erol evli ve iki çocuk babasıydı. Ali Erol yoldaşımızın anısı yolumuzu aydınlatmaya devam edecek.’’

DAY-MER’de salı günü Erol için anma toplantısı düzenlenecek. Önümüzdeki bir kaç gün içinde cenazenin Türkiye’ye gönderilmesi bekleniyor.

1093590cookie-checkYalnızca ölüme yenildi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.