Yağmur Tuna nehrini coşturdu. Zarar 1 milyar Avro

Tuna Nehri boyunca Yukarı, Aşağı Avusturya ve Burgenland eyaletlerinde bazı köy ve kasabalarda evlerin bodrum ve birinci katlarını su bastı. Adı geçen eyaletlerde evlerin, caddelerinin dışında, ana okulların ve müzelerin de ciddi hasara uğradı duyuruldu.

Avusturya’nın gazetelerinden Österreich, yağmurun yolaçmış olduğu hasarın bedelinin yaklaşık bir milyar Avro’yu bulduğunu öne sürdü.

MÜZEDEKİ RESİMLER TAŞINDI

Can kaybı olmayan su baskınlarında, meşhur ressam Dürer’in de eserinin bulunduğu Viyana’daki Albertina Müzesi’nde 950 bin eserin durumunun tehlikede olduğu ve bazı eserlerin ise zarar gördüğü müze müdürü tarafından açıklandı.

Ayrıca Albertina Müzesi’nde bulunan 950 bin eser müzeden alınarak ismi açıklanmayan başka bir yere taşındığı da ifade edildi.

Diğer taraftan her yıl Haziran ayının son haftasında Cuma gününde başlayıp Pazar gününe kadar Tuna Adası’nda düzenlenmesi planlanan Tuna Şenlikleri, pek çok işletmenin zarar görmesine rağmen başladı.

Yağmurun kesilmesiyle normal yaşama dönmeyen çalışan felaketzedelere itfaiye ekipleri, onbinlerce asker, ev sahipleri ve gönüllü yardımseverler yardıma koştu.

1192810cookie-checkYağmur Tuna nehrini coşturdu. Zarar 1 milyar Avro

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.