Yanlış oy 2012 Olimpiyatları’nı kazandırmış

6 Temmuz günü Uluslararası Olimpiyat Komitesi, Singapur’da yaptığı oylama sonucunda, 2012 Olimpiyat Oyunları’nın Londra’da düzenleneceğini açıklamıştı. 6 Temmuz günü bir Yunanlı delegenin yanlış oyunun Londra’ya zafer kazandırdığı anlaşıldı.


BBC’nin ortaya çıkardığı haber, bugün İngiltere’deki tüm ulusal gazetelerde de yer aldı.


Ciddi ulusal gazetelerden The Times’ın yorumu şöyle:


“Sondan bir önceki oylamada Londra yeterli desteği bulurken Madrid ve Paris finale kalabilmek için mücadele ediyorlardı. Uluslararası Olimpiyat Komitesi delegelerinin oylarını kullanmak için bir dakika süreleri vardı ve Madrid’le Paris arasında sadece bir oy fark bulunuyordu. Yunanistanlı delege Nikolau, Madrid’e oy vermek isterken yanlışlıkla Paris’in düğmesine bastı. Bu oyla Madrid elendi, Paris finale kaldı. Nikolau yaptığı hatanın farkına vardı ve yeniden oy kullanmak istedi ama bu isteği reddedildi. Elenen Madrid’e destek veren delegelerden yeterli oyu alan Londra 2012 Olimpiyatları’na ev sahipliği yapma hakkını kazandı.”


Gazete; “Peki ya Nikolau istediği gibi, Madrid’e oy vermiş olsaydı neler olabilirdi?” sorusunu da şöyle yanıtlıyor:


“Nikolau oyunu doğru kullansaydı, Madrid ve Paris 32’şer oyla berabere kalacaklardı. Bu noktada iki kent arasında bir oylama yapılacaktı. Paris’in kazanmasından endişe duyan Londra destekçileri büyük olasılıkla Madrid için oy kullanacaklar ve Madrid finale kalacaktı. Paris’in elenmesi ardından bu kent için oy kullanan delegelerin desteği Madrid’e kayacak, finalde Londra’yı geride bırakan Madrid 2012 Olimpiyat Oyunları’nın ev sahibi olacaktı.”

786330cookie-checkYanlış oy 2012 Olimpiyatları’nı kazandırmış

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.