‘Yanlışın faturası Türkiye’ye büyük olur’

Avrasya Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (ASİAD) düzenlediği “Avrasya’nın Yıldızları Ödülleri” töreninde konuşan Talat, Kıbrıs sorununun bugün çok farklı bir noktaya geldiğini belirtti.


Bunu hiç kimsenin inkar edemeyeceğini vurgulayan Talat, “Bütün dünyanın Kıbrıs sorununa bakışı 2 yıl öncesiyle aynı değil. Ciddi bir değişiklik yaşanmıştır ve bu değişikliğin sonucu yavaş yavaş ortaya çıkmaktadır ve çıkacaktır” diye konuştu.


Talat, iki tarafın birbiriyle yarıştığı, bir tarafın kazanmasının diğer tarafın kaybetmesi demek olduğu yarışın, özellikle Türkiye’nin AB’ye adaylığıyla yepyeni bir boyut kazandığını söyledi.


Türkiye’nin AB sürecinin önünde Kıbrıs’ın sürekli bir engel olarak yer alacağına işaret eden Talat, bu sorunun çözümünde hem Türkiye’nin, hem de Kıbrıs Türk kesiminin rol alacağını vurguladı.


Cumhurbaşkanı Talat, şöyle konuştu:


“Bir yandan Türkiye’nin yüksek menfaatlerinin önemli olduğunu savunurken Kıbrıslı Türkler, aynı zamanda, kendi sorunlarının, aynı çerçevede çözümlenmesini istemektedir. Tabii bunlar zorluklarımız, gerçeklerimiz. Bu zorlukları göğüslemek gerekir. Bu gerçekleri doğru kavrayıp, doğru politikalarla adım atmalıyız. Bizim görevimiz, çok zor olarak görünen, adeta bir felaket, çıkmaz olarak görünen zorluklardan gerek Türkiye’yi, gerek Kıbrıs Türklerini nasıl çıkaracağız. Bunun üzerinde çalışmalıyız.”


Mehmet Ali Talat, bunun için Türkiye ile uyumlu ve koordineli bir işbirliği politikası güdülmesi gerektiğini belirterek, “Bizim küçük oluşumuza bakmayın, yapacağımız bir yanlışlık Türkiye’ye çok pahalıya mal olabilir. Aynı şekilde Türkiye çok büyük bir ülke, çok büyük ihtiyaçları, çok büyük çıkarları var. Bu çıkarlarındaki bir adım, Kıbrıslı Türkleri yok etmeye mahkum edebilir. Önümüzdeki günlerin en büyük tehlikeleri bunlardır” dedi.

679800cookie-check‘Yanlışın faturası Türkiye’ye büyük olur’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.