Yargıda seks ve şantaj skandalı

Mahkemede dün sonuçlanan skandal İngiltere’nin ciddi ulusal basınında da geniş yer aldı.


Daily Telegraph’ın konuyla ilgili haberi özetle şöyle:


”37 yaşındaki Brezilyalı Rosalena Driza, yargıç İlyas Han ile adı açıklanmayan bir kadın yargıcın evlerini temizlemek üzere işe alınmıştı. Ancak, vizesinin süresi dolduğu için İngiltere’de kaçak olarak yaşıyordu.


Rosalena Driza ise, kadın yargıcı yasadışı bir göçmeni çalıştırdığı için ihbar etmekle tehdit etti. Göçmen davalarına bakmakla görevli iki yargıç da, daha sonra mahkemede Brezilyalı kadının İngiltere’de yasadışı olduğunu bilmediklerini savunacaktı.


Temizlikçi kadının, işvereni olan iki yargıcın sevişirken kaydedilmiş görüntülerini içeren bir video kaseti evlerinden çalıp erkek yargıçtan 20 bin İngiliz sterlin talep etmesi aksi takdirde kaydı bakanlığa göndermekle tehdit etmesiyle olaya seks skandalı boyutu da katıldı. Brezilyalı kadının sevgilisinin de, cinayet suçuyla İtalya’da cezaevinde bulunduğu mahkemede ortaya çıktı.


Dün sonuçlanan davada sanık Driza; erkek yargıcın evinden video kaydını çalmak ve kadın yargıca şantaj yapmak iddialarından suçlu bulundu. Suçluların cezası daha sonra açıklanacak.


Hukuk işlerinden sorumlu devlet bakanlığı skandalda adları geçen iki yargıç hakkında soruşturma başlattı.

794700cookie-checkYargıda seks ve şantaj skandalı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.