Yarın zil çalıyor…

Yeni eğitim-öğretim yılının başlaması dolayısıyla yarın Antalya’da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla tören düzenlenecek.


Ayrıca, tüm illerde de tören yapılacak. Öğrenciler ve öğretmenlerin da katılacağı heyetler, Atatürk anıtlarına çelenkler koyacak. Ankara’da da Anıtkabir ziyaret edilecek.


İlköğretim ve lise öğrencilerine, 138 milyon adet ders kitabı ücretsiz dağıtılacak. Ders kitapları, okulların açıldığı gün sıraların üzerinde hazır bulundurulacak.


2006-2007 eğitim-öğretim yılının ilk dönemi 26 Ocak 2007 tarihinde sona erecek; ikinci dönem ise 12 Şubat 2007 pazartesi günü başlayacak. 2006-2007 eğitim-öğretim yılı 19 Haziran 2007’de sona erecek.


Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, eğitim-öğretim yılının başlaması dolayısıyla yayınladığı mesajda eğitimin, kesinlikle devlet denetiminde ve gözetiminde, Atatürkçü düşünceden ve laiklik temelinden ödün verilmeden yürütülmesi gerektiğini bildirdi.


Sezer, çağdaş eğitimin, bireyleri ulusal kültürün zenginlik ve değerini yadsımadan evrensel değerlerle buluşturmayı, geçmişi tanımasına olanak vererek, bugünü ve geleceği konusunda bilinçlendirmeyi amaçladığını belirtti. 



 
 

1033610cookie-checkYarın zil çalıyor…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.