Yasakcı başkana insan hakları dersi

Eşcinsel ve lezbiyenlere gösteri yasağı getiren Varşova Belediye Başkanı Lech Kaczynski’ye Brüksel AB Parlementosu Mılletvekilleri’nden ve çok sayıda insan hakları örgütünden tepki geldi.

Kaczynski,  Varşova sokaklarında gösteri yapmak isteyen eşcinsel ve lezbiyenlere güvenlik gerekçesiyle ikinci defa yasak getirmesi Bruksel’deki AB Parlementosu Milletvekilleri’ni kızdırdı.

Belediye Başkanı Kaczynski’nin  tutumunu çağdışı bulduklarını söyleyen  AB Parlementosu Milletvekilleri, Kaczynski’yi insan haklarını çiğnemekle suçladılar.

Aralarında insan hakları gözlemcileri, Helsinki Federasyonu, Avrupa ve ABD’nin çesitli üniversitelerinin de bulunduğu çok sayıda sivil toplum örgütü,  Başkan Kaczynski’ye birer mektup göndererek tepkilerini dile getirdiler.

Avrupa ve ABD Üniversiteleri tarafindan  Kaczynski’ye gönderilen mektupta; Polonya’nın geçmişinde insan hakları ve özgürlük için verdiği mücadelenin unutmaması gerektiği vurgulandı.

İngiliz İşçi Partisi üyesi ve Milletvekili Micheal Cashman, “Barış dolu bir gösterinin yasaklanmasını yanlış ve nedensiz buluyorum” diyerek tepkisini dile getirdi.

Ekim ayında yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin güçlü adaylarından biri olan Kaczynski, göstericileri eşcinsellik ve lezbiyenlik propagandasi yapmakla suçlamıştı.

Eşcinsel ve lezbiyenler, Kaczynski’nin yasaklama kararını tanımayacaklarını ve AB Parlementosu’ndan yardım isteyeceklerini daha önce açıklamışlardı.

 

1108350cookie-checkYasakcı başkana insan hakları dersi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.