‘Yasaları etkilemeye yönelik bir açıklama’

Genel kurmay’ın muhtırasına AK Parti hükümetinden ilk tepki Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek’ten geldi.


Çiçek aynen şunları söyledi:


“Dün genel kurmay Başkanlığı tarafından yapılan açıklama. Basın yayın organlarına verilmiştir. Genelkurmay Başkanı’nın sitesinde de yayınlanmıştır. Bunun Başbakanlığa karşı olduğu ifade edilmiştir. Genelkurmay Başkanlığı hükümetin emrinde görevleri yasalarla tayin edilmiştir. Genelkurmay Başbakanlığa bağlıdır. Böyle bir metnin cumhurbaşkanlığı seçimlerinin yapıldığı zamanda çıkması manidardır. Seçimlerin Anayasa Mahkemesine gittiği bir dönemde yasaları etkilemeye yönelik bir çabadır.


Türk milletinin esenliği değerlerin korunması ile mümkündür: Cumhuriyetin temel niteliklerine zaman zaman ortaya konan hiçbir davranış tasvip edilemez. Cumhuriyet savcıları kimseden izin almadan soruşturma yapma yetkisine sahiptir. Gerekse çeşitli ortamlarda dile getirilen Hükümetimizin duyarsız kalması söz konusu olamaz. Genelkurmay Başkanlığı’nın son derece yanlış ifadelerin olması üzücü olmuştur. Bu konuda dikkatli olmak demokrasinin sağlıklı olması açısından önemlidir.


Türkiye’de her konu demokrasi ve hukuk içerisinde çözülecektir. Bunun dışındaki arayışların geçmişte ne kadar zarar verdiği görülmüştür. Hükümetimiz demokrasimizi zedeletmemek için tam bir kararlılık içindedir. Bazı iyi niyetli olmayanların TSK ve Hükümetimizi karşı karşıya getirmeye çabalayanlara itibar vermemeliyiz. Türk milletinin vicdanında yara açacak çabalardan geri durulmalıdır.”


“TSK DUYARLILIĞINI  İFADE EDİYOR”


Öte yandan TBMM Başkanı Bülent Arınç, Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya ilişkin, ”Laiklik konusunda Türk Silahlı Kuvvetleri duyarlılığını tekrar ifade ediyor. Bu çok doğaldır” dedi.


Arınç, İstanbul’dan Ankara’ya hareketinden önce Genelkurmay Başkanlığı’nın dün akşam yaptığı açıklamayı, nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine, şunları kaydetti:
”Akşam geç saatlerde web sitesinde bir açıklama veya bir bildiri yayınlandı. Genel olarak şunu görüyorum. Laiklik konusunda Türk Silahlı Kuvvetleri duyarlılığını tekrar ifade ediyor. Bu çok doğaldır.


Silahlı kuvvetler, ordu, laiklik, laikliğe karşı eylemler, laikliğin korunması konusunda her zaman duyarlı olmuştur. Bu duyarlılığını tekrar ifade ediyor. Laiklik konusunda, hepimizin duyarlılığı var. Onu çok önemli bir ilke olarak hepimiz biliyoruz. Dolayısıyla bu bildiriden benim anladığım mana budur.”



 

1041850cookie-check‘Yasaları etkilemeye yönelik bir açıklama’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.