Yaz biletleri şimdiden uçtu…

Geçen yaz Temmuz sonu ve Ağustos aylarında Londra-İstanbul-Londra biletleri 1.100 sterlini bularak rekor kırmıştı. Geçen haftalarda THY, Pegasus ve British Airways (BA) yaz sezonu biletlerini satışa sundu.

Buna göre okullar tatil olduğu dönemde Londra’dan İstanbul’a gidiş dönüş biletini 10 ay önceden satın almak isteyen yolcular Pegasus için 300, THY için 400 ve BA için 230 sterlin ödeyecek…

Türkiye kökenli havayolu şirketlerinin normalden pahalı olması yolcular kadar Londra’da bilet satan turizm acentelerinin de şikayetlerine yol açıyor. Turizmciler KTHY’nin piyasadan çekilmesi sonrasında boşluğun doldurulamaması ve THY’nin yanlış stratejisine bağlıyor. THY’nin Türkiye dışındaki uluslararası uçuşları İstanbul üzerinden yaparak İstanbul uçuş fiyatlarını artırdığı ve yalnızca İstanbul’a gitmek isteyen yolcuları mağdur etitği öne sürülüyor. THY’nin fiyatları artırması ucuz uçuş yapan Pegasus ve Easy Jet gibi uçakların da piyasayı takip ederek fiyat artırmasına neden oluyor…

“BİLETLERİNİZİ ÖNCEDEN ALIN”

Tülips Holiday’den Kadri Sökmen, Türkiye’ye uçacak yolcuları geçen yaz olduğu gibi mağdur olmamalarını isteyerek biletlerini önceden almalarını istedi.
İstanbul yaz biletlerinin uçuştan kısa sürede alınması durumunda bugünkü fiyatlara kıyasla ikiye katlanabileceğini belirten Sökmen şöyle devam etti:

“Türkiye uçuşta 52 haftanın 5’i ne yazık ki pahalı bir sezon. Geçen yaz fiyatların çok yüksek olmasından dolayı bazı müşterilerimiz memleketine gitmekten, tatil yapmaktan vazgeçti ya da karayolunu tercih etti. Bilet fiyatlarının yüksek olması biz acentelerin de satışını olumsuz etkileyen istenmeyen bir durum…” dedi.

UÇUŞTAN TAVAN SINIRI ‘YURTİÇİ UÇUŞA”

Öte yandan Türkiye’deki fırsatçı uçak şirketlerinin bilet fiyatı saptamasında tavan fiyat getirilme çalışmalarında sona gelindi. Ne yazık ki çalışmalar yalnızca yurtiçi uçuşları kapsıyor…

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, uçak biletlerinde tavan fiyat uygulaması çalışmasının tamamlandığını ve bayramdan sonra yürürlüğe gireceğini söyledi.

Bakan Yıldırım, yurtiçi uçak biletlerinde tavan fiyat uygulamasına yönelik soru üzerine Yıldırım, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünün (SHGM)1 yıl boyunca iç hat uçuşlarında gerçekleşen fiyatları taradığını ve ortalama bir uçuş bilet fiyatı çıkardığını belirtti. SHGM’nin ayrıca tüm havayolu şirketleriyle görüşmeler yaptığını anlatan Yıldırım, çalışmanın tamamlandığını ve karar aşamasına gelindiğini ifade etti.

Uçuşlarda rezervasyonların önceden yapıldığını hatırlatan Yıldırım, bu nedenle uygulamanın büyük bir ihtimalle bayram sonunda yürürlüğe gireceğini bildirdi.
Bakan Yıldırım, şöyle konuştu:

“Burada dikkat etmemiz gereken konu; tavan fiyat koyduğumuzda ucuza seyahat etmenin önüne de geçmemiz lazım. Yukarıda sınır koyduğunuz zaman 100 liranın altında satılan biletlerin de daha yüksek bedele çıkma riski var, ona da dikkat ediyoruz. Ama bizim için öncelikli olan vatandaşımızın mağdur olmaması. Havayolu şirketleri de bu konuda sorumluluklarının bilincindeler. Böylece hep birlikte hem sektörü zora sokmayacak ama aynı zamanda vatandaşı rahatlatacak bir uygulamayı getirmiş olacağız. Böylece fırsatçıların da önüne geçmeyi hedefliyoruz.”

1397480cookie-checkYaz biletleri şimdiden uçtu…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.