Yeni Bakanlar Kuruluna Sarkozy’den onay

Yeni kabine ilk toplantısını, bugün Elysee Sarayı’nda Cumhurbaşkanı Sarkozy başkanlığında yapacak. 

Yeni bakanlar kurulu 8 erkek, 7 kadından oluşuyor. 

Yeni bakanlar kurulunda, sosyalist Bernard Kouchner Dışişleri Bakanı olarak görev yapacak. 

Liberal eğilimli Fransa Demokrasi Birliği üyesi olan ve cumhurbaşkanlığı seçiminde bu partinin lideri François Bayrou ile ters düşen Herve Morin ise Savunma Bakanlığı görevini üstlenecek. 

Ekonomi ve Maliye Bakanlığını Sarkozy’nin yakın dostu Jean-Louis Borloo üstlenirken, daha önce merkez sağ iktidarı zamanında başbakanlık yapan Alain Juppe, enerji, ulaştırma, çevre ve sürdürülebilir kalkınmadan sorumlu olacak. 

Yine Sarkozy’nin yakın dava arkadaşlarından Brice Hortefeux, ilk defa oluşturulan göç, uyum ve ulusal kimlikten sorumlu bakan olarak görev yapacak. 

Yeni hükümette, Avrupa işlerinden sorumlu bakan olarak Jean-Pierre Jouyet görev alacak. 

Eski hükümette savunma bakanı olan Michele Alliot-Marie, yeni kabinede İçişleri Bakanı olarak yer alırken, Sarkozy’nin seçim kampanyası sözcüsü Raşhida Dathi Adalet Bakanlığı görevini üstlenecek. 

Önceki hükümette dış ticaretten sorumlu bakan olarak görev yapan Christine Lagarde, yeni hükümette Tarım Bakanı olarak çalışacak. 

Xavier Bertrand’in çalışma bakanı olduğu kabinede, Xavier Darcos eğitim bakanı, Roselyne Bachelot-Narquin, sağlık, gençlik ve spordan sorumlu bakan olarak görev yapacak. 

Christine Boutin, konut ve şehircilikten sorumlu bakan olurken, Cristine Albanel, kültür ve iletişim bakanlığının yanı sıra hükümet sözcülüğünü yürütecek.
 

1151160cookie-checkYeni Bakanlar Kuruluna Sarkozy’den onay

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.