“Yeni gösteriler olacağı istihbaratını aldık”

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, TRT Haber’de gündeme ilişkin soruları yanıtladı ve değerlendirmelerde bulundu.

Gezi parkı eylemleriyle ilgili de konuşan Arınç, farklı amaç ve şekillerde yeni protestolar olacağı yönünde istihbaratları olduğunu söyledi.

‘Üniversitelerde ya da spor alanlarında’ diyen Arınç, amacın mahalli seçimler öncesi korku ve endişe yaratmak olabileceğini ancak buna izin vermeyeceklerini söyledi.

Gösterilerin hükümeti devirmek amacıyla yapılmış olabileceğini söyleyen Arınç, “Muhalefetin ‘bu hükümet gitsin’ demekten başka söyleyebileceği doğru bir şey yok. Siyaseten bu onların da hakkıdır. ‘Bu hükümet kötü, yanlış işler yapıyor, gitsin. Ben ülkeme daha güzel hizmet edeceğim’ diyebilirler ama bunun yeri Meclis’tir, Meclis dışında bütün Türkiye’dir ama Türkiye’deki kanun, nizam ve gösterilen ölçüler içinde miting, toplantı yapmaktır, fikirlerini ifade etmektir.

Bu muhalefetin çok güçlü olmadığını ve hükümetin gidici olmadığını anlayanlar yıkarak, tahrip ederek, zarar vererek hükümeti çaresiz konuma getirmek istemiş olabilirler. Bunda başarılı olamadılar. Çünkü hükümetimiz güçlü. Bu iddia ettikleri hususların da hiçbir dayanağı yok, vicdanen de hiçbir dayanağı yok.

Dolayısıyla halkın itibar etmediği gösteriler haline geldi, halk karşı çıktı. Bu sözleriyle, bu davranışlarıyla bu zararlı işleri yapanlar da tamamen ortada kendi başlarına kaldılar” şeklinde konuştu.

“Özellikle sosyal medyada okullar açıldığında yeniden bir hareketlenme olacağına dair iddialar gündeme geliyor, size de ulaşıyordur. Tavrınız ne olacak?” sorusu üzerine Arınç, “Önümüzdeki dönemden itibaren bu protestoların farklı amaçlarla ve farklı şekillerde gündeme gelebileceği yönünde istihbaratımız var” dedi ve şunları söyledi:

En azından eylülden sonra üniversitelerin açılmasını bahane edebilirler, spor gösterilerini bahane edebilirler. Farklı günleri kendi amaçları bakımından çok önemli saydıkları için o günlerde yine geçmişte yaşadığımız olaylara benzer bir takım davranışlarda bulunabilirler.

Bunlara kesinlikle müsaade edilmez. Hukukun dışına çıkıldığı zaman hukuk devleti bunlara mutlaka karşı koyar. Biz de elimizdeki imkanlarla bunları önlemeye çalışırız. Bunda da mutlaka başarılı oluruz.

Önümüzdeki protesto eylemleriyle mahalli seçimlere giden süreç içinde Türkiye’yi daha çok karıştırmak herkesi bir korku ve endişe içerisine koymak, hükümeti bu yollarla daha kolay yıpratabileceklerini düşünmek birilerinin kafasında olabilir.

Arınç, “Seçimlerle ilişkili olabileceğini mi düşünüyorsunuz?” sorusuna karşılık, gelecek seçimlerin Türkiye için çok önemli olduğunu söyledi.

“Unutmayın bu protestoları yapanlar siyasi amaçlarla mutlaka hareket ediyorlardır ama siyasi amaçlarla hareket etseler, demokratik sistemlerde bunun yöntemi bellidir” diyen Arınç, sokaktaki muhalefetin kanun dışında bir yol seçmesinin kabul edilemeyeceğini belirtti.

1390950cookie-check“Yeni gösteriler olacağı istihbaratını aldık”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.