Yerel seçimlerde İşçi Partisi üçüncü

Sandığa gidilen 34 bölgeden 33’ünde sonuçlar belli oldu. Buna göre ana muhalefetteki Muhafazakar Parti 29 belediye meclisinde çoğunluğu ele geçirdi ve sandalye sayısını 217 arttırdı.

Liberal Demokrat Parti de bir belediye meclisinde çoğunluk sağlamayı başardı.

Buna karşılık iktidardaki İşçi Partisi tek bir yerde bile çoğunluk sağlayamadı ve elindeki 250 sandalyeyi kaptırdı.

Diğer partilerin de hiçbir varlık gösteremediği seçimde 3 bölgede ise belediye meclislerinde hiçbir parti çoğunluk sağlayamadı. Muhafazakar Parti’nin bu sonuçlarla oyların yüzde 38’ini aldığı,

Liberal Demokrat Parti’nin yüzde 28 oy oranıyla ikinci sıraya oturduğu, oyların yüzde 23’ünü alan iktidardaki İşçi Partisi’nin ise seçimi ancak üçüncü sırada tamamlayabildiği bildirildi.

”Felakete eş değer sonuçlar” yorumunu yapan İngiliz basınından Telegraph gazetesi, gelecek 48 saatin, partisindeki ayaklanmayı bastırmaya çalışacak Başbakan Gordon Brown açısından ”ölüm-kalım dönemi” olacağını yazdı.

Kabine revizyonunun olumlu etkisini iki günde alamaması halinde Başbakan’ın direnmesinin zor olacağını duyuran gazete, Dışişleri Bakanı David Miliband’ın Avrupa işlerinden sorumlu yardımcısı Caroline Flint’in de Başbakan’a karşı başlatılan harekete katıldığını ve ”Beni kabineye vitrin malzemesi olarak aldı. Kabinesi iki katmandan oluşuyor. Birinci katmanda gerçek bakanları, ikinci katmanda ise vitrin malzemeleri ve memnun etmeye çalıştıkları var” diyerek istifa ettiğini söyledi.

The Telegraph, bu istifanın Brown’ın kabinesini açıklamasından sonra geldiğini ve Brown’a verilen zararı iki katına çıkartmayı amaçladığını yazdı.

The Guardian da ”kan-revan içinde kalan” Brown’ın hala direndiğine, kabine revizyonuyla inisiyatifi ele geçirmiş göründüğüne, ancak muhaliflerin hafta sonunda yeniden toparlanıp, liderliğe karşı yeni bir muhalefet hareketi başlatmaya hazırlandıklarına dikkat çekti.

The Independent gazetesi de başyazısında Brown’ı uyardı ve sadece iradenin otoritesini yeniden kurmaya ve korumaya yetmeyeceğini, Başbakan’ın parti içi muhalefet hareketlerinin önüne kolaylıkla geçemeyeceğini yazdı.

823150cookie-checkYerel seçimlerde İşçi Partisi üçüncü

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.