İyi bayramlar…

Londra’daki toplum olarak en büyük sorunlarımızın başında uyuşturucu ve çeteleşme geldiğini söyleyebiliriz…

Wood Green’de yaşanan silahlı saldırıda 42 yaşındaki Erdoğan Güzel olay yerinde hayatını kaybederken, bir kadın da ağır olarak yaralandı. Polis olayı her boyutuyla araştırıyor.

Bu toplumsal bir olaydır. Nasıl parmakta çıkan dolamadan bütün organizma sorumluysa, çeteleşme ve cinayetlerden de toplum olarak hepimiz sorumluyuz… Kısaca hepimiz suçluyuz… Faturanın genç insanlara ve onların ailesine yıkılması işin kolaycılığı ve insafsızlığıdır.

Genç bir toplum üyesinin yaşamının böyle sonlanmasında topluma hizmet eden ciddi kurum ve kuruluşlar ile dernekler şapkalarını önüne koyup düşünmeli… Düşünürken şu soruların yanıtını da bulmaya çalışmalı:

– Çeteleşmenin önüne nasıl geçebiliriz?
– Cinayetleri nasıl önleyebiliriz?
– Eğitim ve genç kuşağa gelecek hazırlamak için neler yaptık? Neler yapabiliriz?
– Gençleri dinledik mi? Nasıl dinleyebiliriz?
– Gençlerle ilgili hangi araştırmalara ön ayak olduk?
– Kurumları harekete geçirmek için çabamız oldu mu?

Bazı derneklerin bu soruna karşı kampanya ve çalışmaları olduğunu fakat bunların da çok yetersiz kalığını düşünüyorum… Asıl kaygım ise bu olayların sürmesi ve kan davasına dönüşmesi…

Bu yazımı eğer bu işlere bulaşan genç arkadaşlarım okuyorsa, lütfen ellerini tetikten çeksinler. Kan davasının sonu yoktur. Her cinayet pek çok masum ailenin de cezalandırılması anlamındadır… Eğer istemedikleri işlere bulaşıp geleceklerinden kaygılıysalar, Londra’yı terkedip Türkiye’de küçük bir tatil köyünde kendilerine bembeyaz bir sayfa açsınlar… Türkiye’de iyi İngilizce bilmek, tek başına bir meslektir… Unutmasınlar…

***

Arkadaşım Ertan Şahin, karayoluyla Türkiye’ye giderken face’den deneyimini şöyle paylaşmış:

“Araçla Türkiye’ye gidecekler, Avusturya’dan Wels istikametine ordan da Macaristan üzeri Budapeşte yolunda, insaat çalışmalarından dolayı, yoğun bir trafik var. Tavsiyem iki güzergah var.

1. Güzergah: HIRVATİSTAN ÜZERİ, YUNANİSTAN YOLU 1801 MILE… CALAIS (Fransa) E40, DUNKERQUE E40, BRUXELLES (Belçika) E40, AACHEN (Almanya) E314, KOLN E40, FRANKFURT E35, WURZBURG E41, NUMBERG E45, REGENSBURG E56, WELS (Avusturya) E56, GRAZ E57, MARIBOR (Slovenya) E59, ZAGREB (Slovakya) E59, BEOGRAD (Sırbistan) E70, NIS E75, SKOPJE (Makedonya) E75, THESSALONIKI (Yunanistan) E75, KAVALA E90, KOMOTINI E90, IPSALA (Türkiye) E90

1. Güzergah: HIRVATİSTAN ÜZERİ, BULGARİSTAN YOLU 1676 MILE… CALAIS (Fransa) E40, DUNKERQUE E40, BRUXELLES (Belçika) E40, AACHEN (Almanya) E314, KOLN E40, FRANKFURT E35. WURZBURG E41, NUMBERG E45, REGENSBURG E56, WELS (Avusturya) E56, GRAZ E57, MARIBOR (Slovenya) E59, ZAGREB (Slovakya) E59, BEOGRAD (Sırbistan) E70, NIS E75, PIROT E80, SOFIA (Bulgaristan) E80, PLOVDIV A1, HARMANLI E80, SVILENGRAD E80, KAPIKULE (Türkiye) E80″

Teşekkürler Sevgili Ertan… Umarım bu bilgi okurlarımızın hayatını kolaylaştırır. Karayoluyla yola çıkacaklara kolay gelsin… Havayoluyla gitmek isteyip de uygun bilet bulamayanlara da müjde: Havayolu şirketleri bayramda iç ve dış hatlarda özel ek sefer düzenliyor.

İyi bayram dileklerimle…

1084650cookie-checkİyi bayramlar…
Önceki haberYoksunluklar
Sonraki haberSilahla intihara teşebbüs etti
FARUK ESKİOĞLU
Faruk Eskioğlu, (1958, Akşehir) gazeteci ve yazar. 1985'ten bu yana yaşadığı Londra'dan Türkiye'deki ulusal medyaya yönelik muhabirlik, temsilcilik yaptı. Londra'da yayınlanan Türkçe toplum gazetelerinde çalıştı ve bazı gazetelerin kuruluşunda yer aldı. Halen sosyolojik değeri olan haber ve araştırmalara ağırlık veren yazar, halen 2004'te kurduğu Açık Gazete'yi (acikgazete.com) yönetiyor ve köşe yazarlığını sürdürüyor.Eskioğlu, 13'üncü yüzyılın sonunda Horasan'dan Akşehir Maruf köyüne yerleşerek tekke kuran Hasan Paşa soyundan geliyor. Hasan Paşa'nın oğlu Şeyh Hacı İbrahim Veli Sultan'ın "Mülk Allahındır" felsefesiyle Anadolu'da bir ilk sayılan kendine adına kurduğu yoksullara yardım vakfı ise halen faaliyettetir.Eskioğlu, ilk ve orta öğrenimini Akşehir'de tamamladıktan sonra 1979’da AİTİA Gazetecilik ve Halkla İlişkiler Yüksek Okulu’nu bitirdi. 1984’te Gazi Üniversitesi Ekonomi Fakültesi’nde "master" yaptı. THA’da gazeteciliğe başladı. Aralık 1985’te kendi deyimiyle "siyasi sürgün" olarak geldiği Londra’da ilk 2 yıl baba mesleği kasaplık yaptı. İngilizce öğrendikten sonra medya okudu. Uzun yıllar Nokta dergisi İngiltere Temsilciliği, Hürriyet Londra bürosunda habercilik yaptı. Gazeteciliğin yanısıra 1986-98 arasında grafiker tasarımcı olarak çalıştı. Ayrıca pek çok siyasi afiş ve logo tasarladı.1998’de Türkiye’ye döndü. Hürriyet Gazetesi Ekonomi Servisi’nde haberci ve star.com.tr’de ekonomi editörü olarak görev yaptı. “Basında etik ve toplam kalite yönetimi” üzerine araştırmalar yaptı, bu konudaki konferans ve panellere katıldı.Türkiye’deki 2001 ekonomi krizinde Londra’ya dönerek grafiker tasarımcılık ve gazeteciliği sürdürdü. Toplum gazetelerinden Olay’da genel yayın yönetmenliği yaptı. Londra’da ilk Türkçe internet gazetesini çıkardı ve toplum gazetelerine ilk ajans hizmeti sundu. 2004’te dünya haberleri veren acikgazete.com’u kurdu. İki ayrı toplum gazetesini yayına hazırladı. Türkiye’deki bazı tv kanallarına haber geçti, uzun süre Akşam Londra Temsilciliği’ni üstlendi.Londra'da 2004’te "İçimizden Birisi: Vanunu" başlıklı bir kısa film çekti. Londra'daki toplumu anlatması açısından bir ilk sayılan "Aşkolsun! Adı Aşkolsun" başlıklı belgesel romanı 2007’de Türkiye’de yayımlandı. Türkiye'den 150 ve Kıbrıs'tan 100 yıllık İngiltere'ye göçün anlatıldığı 3 ciltlik "Londra'da Bizim'Kiler" başlıklı araştırması 2019 sonunda çıktı. Eskioğlu’nun Su ve Defne (2004) adlı ikiz kızları bulunuyor.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.