Yine okullu olduk

Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2005-2006 eğitim-öğretim yılı takvimine göre, yarıyıl tatilinin Kurban Bayramı ile birleştirilmesi dolayısıyla 6 Ocak Cuma günü yarıyıl tatiline çıkan öğrenciler, olumsuz hava koşulları nedeniyle okulların açılışının 30 Ocak’tan 6 Şubat’a ertelenmesi üzerine yaklaşık 1 ay tatil yapmışlardı.


Öte yandan olumsuz hava koşulları nedeniyle bazı illerdeki okullarda eğitim ve öğretime başlanamadı.


Öğrencileri, uzun yarıyıl tatilinin ardından, sınavlara hazırlanmakla geçirecekleri yoğun bir dönem bekliyor. Fen, Anadolu ve Sosyal Bilimler liselerinde okumak isteyen ilköğretim 8. sınıf öğrencileri, bugünden itibaren Ortaöğretim Kurumları Öğrenci Seçme Sınavı’na (OKS) başvurabilecekler. OKS, 11 Haziran Pazar günü gerçekleştirilecek.


İlköğretim 5, 6 ve 7. sınıflar ile liselerin 9, 10 ve 11. sınıflarında okuyan öğrencilerin katıldığı Devlet Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı’na (DPY) başvurular da bugün başlayacak ve 28 Şubat’ta sona erecek. DPY, 6 Mayıs 2006 tarihinde yapılacak.


Liselerin son sınıflarında okuyan öğrenciler de 18 Haziran Pazar günü yapılacak ÖSS’ye hazırlanacak. Üniversitelerin yabancı dil ile ilgili bölümlerinde okumak isteyen adaylar ise 25 Haziran’da YDS’ye katılacak. 1 Şubat’ta başlayan ÖSS başvuruları, 10 Mart’ta sona erecek.


Olumsuz hava koşulları nedeniyle Çanakkale’de bir gün, İstanbul Çatalca Silivri, Beykoz ilçeleri, Edirne, Tekirdağ ve Hakkari illerinde ise eğitime iki gün ara verildi.

1028190cookie-checkYine okullu olduk

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.