Yine ‘Yeter artık Mübarek’ gösterisi

Başkent Kahire’nin Talat Harp Meydanı’nda Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek’in 5. kez cumhurbaşkanlığına aday olması protesto edilirken, gösteriye, Mısır’ın sanatçıları ve edebiyatçıları ve Kifaye/Yeter Hareketi yanlıları katıldı. 

Geçen cumartesi günü düzenlenen gösterilerde 27 göstericinin dövülerek gözaltına alınmasını da kınayan göstericiler, ”Hürriyet istiyoruz, çeyrek asır yeter Mübarek, Sus Mübarek, Bıktık Senden, Kifaye Mübarek” sloganları attı.

MÜBAREK’İN GÜÇLÜ RAKİBİ NUR

Öte yandan Hüsnü Mübarek’e karşı başkanlık seçiminde rakip aday olan  hukukçu Ayman Nur (40), Mısır televizyonda Mübarek’e meydan okuyarak kendisini göstermesini istedi. Kahire’de basına konuşan Nur, Mübarek’i son 24 yıllık yönetimi 1 saatlik televizyon programında sorguladığını söyleyerek, “Eğer seçimleri kazanırsan ülkedeki demokratik açılımı sağlayacak yasaları çıkaracağım” dedi.

Yarının Partisi’nin  (al-Ghad) lideri olan Nur, iktidarı elinde tutanların seçimleri kaybetmekten korktuklarını da dile getirdi. Nur, Mübarek’in en güçlü rakibi olarak görülürken diğer muhalefet liderleri seçim kampanyasında adil olmayan kısıtlamalar getirildiği için seçimleri boykot etmeyi tercih ettiler.

İLGİLİ HABER: Mübarek’e karşı ‘feminist aday’a fetva

1111730cookie-checkYine ‘Yeter artık Mübarek’ gösterisi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.