Yüksekova Dağlıca’da çatışma

Olay, bugün akşam saatlerine doğru Yüksekova’nın Dağlıca bölgesinde meydana geldi. Zırhlı iki askeri aracın geçişi sırasında yola döşenen mayın, uzaktan kumandayla patlatıldı. Meydana gelen patlamalar sonucu 2 kobra aracının parçalandığı öğrenildi. Olayda yaralanan askerlerden 6’sı Yüksekova Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Meydana gelen patlamada ve ardından bölgede hava destekli başlatılan operasyon sırasında çıkan çatışma nedeniyle hayatını kaybeden ve yaralı askerlerin olduğu belirtildi. Hayatını kaybeden ve yaralı asker sayısı hakkında henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Operasyona özel birliklerin de katıldığı belirtildi.

ANKARA’DA GÜVENLİK ZİRVESİ

Türkiye Milli Takımı’nın Hollanda’yla oynadığı maçı izlemek üzere Konya’da bulunan Başbakan Ahmet Davutoğlu, gelen haberler üzerine programını yarıda kesti. Maçtan erken ayrılıp özel uçak “DAP” ile saat 21.30’da Ankara’ya hareket eden Davutoğlu, Başbakanlık Resmi Konutu’nda güvenlik birimlerinin yetkilileriyle toplantı gerçekleştirecek. Toplantıya, Başbakan Yardımcılarının yanı sıra Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, İçişleri Bakanı Selami Altınok, Adalet Bakanı Kenan İpek, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Galip Mendi, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve diğer güvenlik birimi yetkililerinin katılması bekleniyor.

ERDOĞAN’DAN AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ” Dağlıca’da yapılan bir temizlik neticesinde böyle bir saldırı gerçekleşiyor. Oradaki zırhlı araçlara kurulan mayınlı tuzaklar neticesinde art arda oluşuyor. Temennim odur ki, şu anda yapılacak açıklama ve onun ardından devam edecek mücadele çok daha kararlı olacaktır. Hepimizin başı sağolsun” dedi. (DHA)

1463590cookie-checkYüksekova Dağlıca’da çatışma

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.