Yıldız Kenter ve Zuhal Olcay Arcola’da

Kuzey Londra’nın Hackney Bölgesi’nde, tiyatrocu Mehmet Ergen tarafından, 2000’de eski bir konfeksiyon atelyesinde kurulan Arcola Theatre, İngiltere ve Türkiye basınında adından övgülerle bahsettiren sanat merkezi, Orient Express Sezonu ile bir ilke daha imza atmaya hazırlanıyor.
 
Art Council England tarafından desteklenen, kuruluşundan bu yana geçen 6 yıllık süreç içinde 160 oyuna ev sahipliği yapan ve şimdiden 7 önemli sanat ödülü alan Arcola Theatre, Türkiye’nin en ünlü isimlerini Londralı sanatseverlerle buluşturmayı amaçlayan bir etkinlik düzenliyor.


Sanatın her alanını kapsayan bir proje çerçevesinde gerçekleştirilecek olan, Orient Express Sezonu olarak adlandırılan ve Türkiye’nin her bölgesinden, en önemli sanatçıların eserlerini Londralılar’la bir araya getirmeyi amaçlayan Arcola’daki etkinlikler, 29 Nisan ve 7 Temmuz tarihleri arasında yapılacak.


Türkiye’nin en önemli Tiyatro sanatçısı olarak tanımlanan Yıldız Kenter, Ben Anadolu oyunu ile izleyici karşısına çıkacağı Orient Express Sezonu’nda, Zuhal Olcay ve Tilbe Saran da Nathalie isimli oyunu ile izleyicileriyle buluşacak. 


Kısa bir özgeçmişe sahip olmasına rağmen, az zamanda birçok başarılı sanat projesine ve oyuna imza atan Arcola Tiyatro, geçtiğimiz yüzyılın şairi olarak tanımlanan Nazım Hikmet Ran’ın 100. yaşgününde gerçekleştirdiği muhteşem bir etkinlikle dünya basından ve sanat çevrelerinden övgü almıştı. Nazım için düzenlenen şiir ve sanat gecesinde olduğu gibi, Anadolu’yu batının ayağına getirmeyi ve Anadolu’nun kültür zenginliğini gözler önüne sermeyi amaçlayan Orient Express Sezonu da, dolu dolu iki aylık bir programla sanatseverlere kaçırılmayacak bir sanat şöleni sunuyor.


Doğu ile batının sentezini kurmayı amaçlayan ve Tiyatro sanatçısı  Mehmet Ergen’in öncülüğünde hizmete giren Arcola Theatre’de gerçekleştirilecek olan Orinet Express Sezonu, metafor olarak, doğunun başlangıç noktasına ulaşan ve Victoria Tren İstasyonu’ndan İstanbul’a ulaşan Orinet Express’ten ismini alıyor. Batının doğuya ulaşımının ilk yollarından biri olan Orient Express’in, metafor olarak bu seferki durağı Londra’da kurulu bulunan Arcola Tiyatrosu olacak.


Orient Express Sezonu kapsamında tiyatro oyunlarının yanı sıra, çeşitli konferanslar, filmler, karagöz gölge oyunları, fotoğraf sergileri, okuma günleri, Mevlana günü ve Türkiye ile ilgili çeşitli konuların tartışılacağı konferanslar düzenlenecek. Arcola Theatre yönetimi, geniş bir yelpazede, herkesi kapsayacak sanat etkinliklerini izlemek isteyenlerin, sınırlı sayıdaki koltuklar için şimdiden yerlerini ayırtmalarının önemine işaret etti.  Detaylı bilgilerin 020 7503 1646 nolu telefon, www.arcolatheatre.com ya da 27 Arcola Street, E8 2DJ adresinden elde edilebileceği belirtildi. 


FOTOĞRAF: Mehmet Ergen

801630cookie-checkYıldız Kenter ve Zuhal Olcay Arcola’da

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.