Yunanistan, bayrak olayından üzgün…

Hürriyet Gazetesi’nde yer alan Yunanistan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Yorgo Kumuçakos, Türk bayrağına yapılan saygısızlık için Atina’nın resmen özür dileyip dilemeyeceğine ilişkin olarak “Kara Kuvvetleri, bu münferit olayı kınayan ve üzüntü verici olarak niteleyen resmi açıklama yapmıştır” dedi.


Kumuçakos yaptığı basın toplantısında, gazetecilerin soruları üzerine, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök’ün dün yaptığı açıklamada yer alan Türk-Yunan ilişkileri ve Kıbrıs konusuna ilişkin ifadeler üzerinde yorum yapmayacağını belirten Kumuçakos, “Tabii ki gereken önemi veriyor ve değerlendiriyoruz” dedi.


Kumuçakos, Yunanistan Kara Harp Okulu’nda Türk bayrağına yapılan saygısızlık için Atina’nın resmen özür dileyip dilemeyeceğine ilişkin soruya ise “Kara Kuvvetleri, bu münferit olayı kınayan ve üzüntü verici olarak niteleyen resmi açıklama yapmıştır. Yunanistan Kara Kuvvetleri, askeri adaletin bu olayın sorumlularının sert bir biçimde cezalandıracağını da belirtmiştir. Bu konudaki tutumumuz nettir” yanıtını verdi.


Yunanistan Dışişleri Bakanı Petros Molivyatis’in 12 Nisan’da Türkiye’de olduğu sırada bir Yunanlı balıkçının Kardak kayalıkları çevresine gidişinin niçin Yunan sahil koruma gücü tarafından engellenmediği sorusunu içeren Türk basını kaynaklı haberlere de sorular üzerine değinen Kumuçakos, “Yunanlı balıkçıların faaliyeti Deniz Ticaret Bakanlığı’nın görev alanındadır. Dışişleri Bakanlığı’nın yorumu yok” dedi.


RUSOPULOS:  YORUMUM YOK


Yunanistan hükümet sözcüsü Teodoros Rusopulos da, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök’ün dün yaptığı açıklamalara ilişkin yorum yapmak istemediğini söyledi.


Rusopulos, basın toplantısında sorular üzerine, “Ben siyasi liderlerin açıklamalarını yorumluyorum. Bunlar Türk Genelkurmay Başkanı’nın açıklamalarıdır ve yorumlamayı arzu etmiyorum” dedi.


“TÜRKİYE İLE İLİŞKİLERİMİZİ GELİŞTİRME ARZUMUZ VAR”


Türk “ihlalleri” konusundaki uygulamanın değişmediğini de ifade eden Kumuçakos, Atina’nın ikili ilişkilerin gelişmesi arzusunu taşıdığını kaydederek, zaman zaman yaşanan sorun ve engellerin soğukkanlılıkla aşılması gerektiğini söyledi.


Kumuçakos, sorular üzerine, Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül’ün bu hafta sonu Gümülcine’de yapılacak Karadeniz Ekonomik İşbirliği (KEİ) toplantısına katılmayacağının Dışişleri Bakanı Molivyatis’in bir operasyon geçireceğinin açıklanmasının ardından belli olduğunu kaydetti.


Türkiye’nin Atina Büyükelçisi Tahsin Burcuoğlu’nun bugün başlayan Batı Trakya gezisine de sorular üzerine değinen Kumuçakos, ”Türkiye’nin bu bölgelere ilgisi var ve Yunanistan’ın bu konudaki tutumu biliniyor. Yalnızca o bölgede değil, tüm ülkede vatandaşlarımız yasalar önünde eşittir. Yunanistan’ın bu konuda söyleyeceği ya da saklayacağı bir şey yoktur” diye konuştu.  (aa) 


İLGİLİ KÖŞE YAZISI: Gün Güngör yazdı / Ben Genel Kurmay Başkanı olsaydım

1020390cookie-checkYunanistan, bayrak olayından üzgün…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.