Yunanistan felaketin yaralarını sarmaya çalışıyor

Yunanistan’da 81 kişinin yaşamını yitirdiği yangın felaketinde arama faaliyetleri devam ediyor. Yunanistan Savunma Bakanı Panos Kammenos felaket bölgesini ziyaret etti. Yunan Bakan Kammenos bölgedeki yasadışı inşaatların da felaketin büyümesine neden olduğunu söyledi.

Yunanistan’da üç bölgede başlayan ve günlerce söndürülemeyen orman yangını geride bir felaket bıraktı. Orman yangınında 81 kişi yaşamını yitirirken, 180’i aşkın insan yaralandı.
Yangın felaketinin yaralarını sarmak için bölgede incelemelerde bulunan Yunanistan Savunma Bakanı Panos Kammenos çarpıcı bir açıklamada bulundu.
Bakan Kammanos bölgedeki yasadışı ve çarpık binaların, felaketin büyümesinde etkili olduğunu söyledi.
Orman içerisine inşa edilen yasadışı binaların, yangından kaçmaya çalışanlara engel olduğunu savunan Yunan Bakan Kammanos, kaçış yolları üzerine inşa edilen binaların “cinayet” olduğunu belirtti.
Yangın felaketinin en fazla vurduğu köylerden biri olan Mati’de bölge halkıyla görüşen Yunanistan Savunma Bakanı Panos Kammanos’a tepki gösterenler de oldu.
Bölgede yaşayanlar, Yunan hükümetini kendilerini felaketin ortasında yalnız bırakmakla suçladı.
İngiliz yayın kuruluşu BBC’ye konuşan bir köylü ise, yangın sonrası itfaiye kurumuna yardım için başvurduğunu ve itfaiyenin yangından haberdar olmadığını ileri sürdü.
Yunan hükümeti ise, tepkileri yatıştırmak için destek paketi açıkladı.
Buna göre ölenlerin yakınlarına 5 ile 10 bin euro arası para yardımı yapılacak.
İşsiz kalanlara memurluk yolu açılacak. Mağdurlara vergi kolaylıkları sağlanacak.
Felaket bölgesinde arama çalışmaları da devam ediyor. Kaç kişinin kayıp olduğuna dair hala resmi bir açıklama yapılmadı. 20 ile 100 arasında insanın kayıp olduğu belirtiliyor.
Ancak yangında cesetler tanınmayacak hale geldiği için kayıpların bir kısmının ölenler arasında olduğu tahmin ediliyor.
Cenazeler, Pire limanındaki morga kaldırılıyor.
Bir adli tıp uzmanı, cesetlerin durumunu “uçak kazasından bile beter” olarak niteledi. Ölenlerin kimlik tespiti DNA testiyle yapılacak.
2212720cookie-checkYunanistan felaketin yaralarını sarmaya çalışıyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.