Yunanistan kurtarma paketi onayda

Almanya, Euro Bölgesi’nde, yardımın Yunanistan’a verilebilmesi için onay alınması gereken ülkeler arasında. Anlaşmanın onaylanması beklenmekte birlikte bazı muhafazakar milletvekilleri Yunanistan’a daha fazla mali yardım sağlanmasına karşı çıkıyor.

Oylama, Avrupa Merkez Bankası’nın, acil likidite desteğini 900 milyon euro artırması üzerine, üç haftadır kapalı olan Yunan bankalarının Pazartesi günü açılacağı duyurusunu izliyor.

Bununla birlikte Yunanistan yetkilileri, günde 60 euro ile kısıtlanan nakit çekme kısıtlamasının kademeli olarak kaldırılacağını bildirdi.

Daha önce de Euro Bölgesi Maliye Bakanları, Yunanistan’a 7 milyar euroluk “köprü” kredi verilmesinde anlaşmıştı. Bu kredi onaylanırsa, Atina yönetiminin, üçüncü kurtarma paketi ile ilgili süreç son buluncaya dek acil ihtiyaç duyduğu finansman sağlanmış olacak.
Başbakan Merkel varılan anlaşmanın, ileriye dönük çözüm olacağına kesinlikle inandığını belirterek, milletvekillerinden son kurtarma paketini onaylamalarını istedi.

Ancak Berlin’deki BBC muhabiri, Bundestag oturumunun hararetli geçmesinin beklendiğini, Merkel’in önderlik ettiği merkez-sağ CDU-CSU (Hristiyan Demokratik Birlik/Hristiyan Sosyal Birlik – Bavyera) ittifakındaki pek çok milletvekilinin, önlemler paketi aleyhinde oy kullanacaklarını söylediklerini aktarıyor.

Ancak koalisyona ortak olan SPD (Sosyal Demokrat Parti) ve diğer küçük partiler anlaşmayı onaylayacaklarını bildirdiler.

Fransa ve Finlandiya parlamentoları anlaşmaya destek vermişti.

1457950cookie-checkYunanistan kurtarma paketi onayda

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.