‘Yurdışında eğitime önem veriniz’

Başeskioğlu’nun mesajı şöyle:


“Sevgili Vatandaşlarım,


Milletçe ve tüm İslam alemi olarak bu yıl da Ramazan Bayramına kavuşmanın büyük coşkusu içindeyiz. Bayramlar insanların birbirlerine daha fazla yaklaştıkları, kırgınlıkların unutulduğu ve gönüllerin hoş tutulduğu zamanlardır. Yurdumuzdan uzakta çeşitli ülkelerde yaşayan ve aziz Milletimizin ayrılmaz bir parçası olan sizlerin de bu Bayramı mutlu ve huzur içinde geçirmenizi içtenlikle diliyorum.


Yaşamınızı sürdürdüğünüz çevrelerde toplum olarak kazandığınız saygınlıkla giderek güçlenmekte olmanız bizim için eşsiz bir gurur vesilesidir. Yurtdışındaki Türk varlığının gelecekte çok daha iyi bir konuma geleceğini biliyorum. Bu amaca ulaşmak için bulunduğunuz ülkelerdeki eğitim imkanlarından yetişmekte olan yeni kuşaklarımızın en üst seviyede yararlanması büyük önem taşımaktadır. Çağımızın bir gerçeği de, ancak nitelikli meslek sahibi olanların çalışma hayatında bundan sonra daha az sorunlarla karşılaşacak olmalarıdır. Bu nedenle, eğitim konularına ana-babaların daha fazla özen göstermelerini özellikle rica ediyorum.


Yaşanılan ülkenin kanun, gelenek ve göreneklerine uyan, diğer kültürlerin değer yargılarına saygılı, devletimize, milletimize, milli birliğimize ve kültürel benliğimize gönülden bağlı, aile bağlarına ve mutluluğuna önem veren, çocuklarını da bu ulvi değerlere göre yetiştiren insanlar olarak bir yaşam sürdürmeniz bizleri son derece sevindirmektedir.


Bulunduğunuz ülkelerdeki sahip olduğunuz işletmelerin sayısının gün geçtikçe çoğalmasını, siyasi ve sosyal hayatın çeşitli alanlarındaki etkinliğinizin artmasını memnuniyetle takip etmekteyiz. Ancak bunu yeterli görmemeli, bulunduğunuz ülkelerdeki karar mekanizmaları nezdinde etkili olabilmek açısından, gerek işyerleri sayılarının ve istihdamın arttırılması, gerekse sosyal ve siyasi hayata daha aktif katılım yönünde çaba sarf etmek önde gelen hedefimiz olmalıdır.


Siz vatandaşlarımın, bireysel başarılarının ailelerinize mutluluk ve iyi bir yaşam sağlayacağını biliyoruz. Unutulmamalıdır ki, toplumsal başarılarınız ile hem yaşadığınız ülkeye katkıda bulunacak, hem de bulunduğunuz ülke kamuoyunda ülkemiz hakkında olumlu imajlar bırakacaksınız.


Sevgili Vatandaşlarım, Yaşadığınız ülkelerde bazı sorunlarınızın var olduğunun idraki içindeyiz. Emin olunuz ki, Gerek Bakanlığımın Merkez Teşkilatının ve gerekse bulunduğunuz ülkelerdeki Çalışma ve Sosyal Güvenlik Müşavirlik ve Ataşeliklerimizin, görev alanlarına giren her türlü sorunlarınızın çözümünde üzerine düşen görevi en iyi şekilde yapma azmi va kararlılığında olduğunu bilmenizi isterim.


Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin tüm gücü ve imkanlarıyla sizlerin yanında olduğunu unutmamanızı rica eder, bu duygularla siz sevgili vatandaşlarıma ailelerinizle mutlu bir Bayram, sağlık ve esenlik dolu günler dilerim.”

795410cookie-check‘Yurdışında eğitime önem veriniz’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.