Yüz sterlinlik bomba ile yüzbinlik hasar

Scotland Yard’ın saldırının mali yönüyle ilgili soruşturmasını kaynak alan ve kendi bulgularını da buna ekleyen BBC, uzmanların saldırganlardan Muhammed Sıddık Han’ın saldırıyı finanse ettiğine inandığını bildirdi. İddialara göre, ilkokullarda yardımcı öğretmen olarak görev yapan Sıddık Han, saldırıları birlikte düzenlediği diğer teröristlere saldırı için gereken malzemenin alınması için para verdi.


BBC’nin haberinde, saldırganların kendi ölümleri için hazırlık da yaptıklarına dikkat çekildi. Teröristlerin, saldırılardan önce borçlarının büyük bölümünü kapattıkları ve birinin de vasiyetnamesini hazırladığı iddia edildi. Ekonomist ve terör finansmanı uzmanı Loretta Napoleoni, 11 Eylül saldırılarının maliyetinin yaklaşık 500 bin dolar olduğunu hatırlatarak, 7 Temmuz saldırılarının birkaç yüz sterline mal olmasının önemli bir gelişmeye işaret ettiğini bildirdi. Terör eylemlerinin giderek ucuzladığına dikkat çeken Napoleoni, Londra eylemleriyle ilgili olarak telaffuz edilen rakamın çok düşük olduğunu ifade etti.


Bu arada BBC, Madrid’de düzenlenen bombalı saldırıların da 100 bin dolara, yani Londra saldırılarının en az 100 katına mal olduğunu hatırlattı.

786640cookie-checkYüz sterlinlik bomba ile yüzbinlik hasar

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.