Zaman yönetimi

Zaman yönetiminden de bahsedenlerde de mevcut bu durum.
Hayatın içine gelince bizlere aktardığı bilgilerle, gerçek hayatta bizden daha basit olumsuzluk yaşadığında bile bize yaptığı öneriyi unutuyor. İşte kitabi öneriyle, gerçek hayatta ki gerçeklik budur.
Hayatta uygulanır şekilde zamanımıza sahip çıkmalıyız.
Daha doğrusu birçok konuyu kitabi olarak okuyoruz. Konuları kitaplardan kitabi olarak okuyunca zaten ben de bunu diyordum, bile deriz. Kitap çok güzel anlatıyor deriz ama hayatta belki tam tersini yaparız.
Ne zamana kadar öneriye hayır demeyiz, gerçekle yüzleşinceye kadar. Yapmamız istenenler mükemmeldir. Ancak zamanın anlamlı olması için önce kitaptaki zaman yönetimini hayatıma uygularsam o zaman mükemmel olur.
Ancak bizler daha çok öneririz. Öneride bulunmakta çok hoşumuza gider. Zamanın verimli olarak kullanımını önemseriz. Yapılmasını canı gönülden istiyoruz.
Belki günlük, haftalık zamanla ilgili planlarda yapıyoruz. Plana emek çekiyoruz. Planı yapmak basit hem de çok kolaydır.
Asıl mesele o yapılan planın uygulamasını sağlayabilecek miyiz? Hele birkaç görev bulunan kişi plana riayette zorlanır.
Zaman yönetimini faydalı hale getirmenin birçok yöntemi olmalı. Belki çoğu insanımızın en büyük derdi de budur. Zamanı verimli hale çevirebilme yöntemlerini bilememektir.
Zamanın verimli ve olumlu kullanabilme becerisini geliştirmek dünyanın zor işlerindendir. Verimli olmak için zamanı kullanabilme becerisini geliştirmek gerekir.
Zamanımızın yöneticisi kendimiz olmamız gerekir. Zamanın değerli ve yerli yerine kullanabilirsek üzüntümüz olmaz. Günlük hayatımızın belli standartta olması huzur verir.
Zamanın plan dâhilinde hayata uygulamaya başladığımızda belki bize tuhaf şekilde karşılayacaklar. Zaman çok mu önemli diyeceklerdir?
Planın sayesinde işlerimiz olmayanlar olmaya başlayınca artık insanlar gıpta ederler. Böylece ulaşmak isteyip de sürekli ertelediğimiz işlerimizin ağır ağır olduğuna şahit olacağız.
Çevremizde verimli kullanma sayesinde ki hayatımızda ki olumlu katkılarını görünce şaşıracaklardır.
Zamanı çok iktisatlı kullanmak şarttır. İlla ki uzun süre istemeden kısa olan boş vakitleri kendi faydamıza çevirme şansımız her zaman olur.
Mutfakta sofra kurulurken, yolda yolculuk esnasında zamanımızı değerlendirmek gerekmektedir. Televizyon seyretmeyerek.
Her işimizi muntazam yapmanın yolu iş disiplinine bağlı. Zamanın kıymetini bilerek çalışan gayret gösteren uykudan fedakârlık yapan kişiler geleceğini inşa etmiş olurlar.
İlk başta zamanı iktisatlı ve ekonomik kullanan kişiler eleştirilebilir. Bu tür can sıkıcı olaylara takılmadan gerçekçi şekilde kendimiz için zamanımızı değerlendirmek gerek. Başkalarının ufak tefek konuşmaları bizi üzmemeli.
Meşguliyet çoğalmadan vaktimizi en verimli halde değerlendirmeliyiz. Hayatımıza anlam katacak şekilde devam etmeli. Dünyada ki başarı yolculuğuna çıkmaya çalışan kişinin zamanını heba etmemesi gerekir.
Diğer insanlardan daha dikkatli zamana sahip çıkmalı. Bazı nefsi isteklerinden uzaklaşmalı. Nefsin hevesini kırmalı. Boşa geçen zaman dilimlerini kendi adına bilgi veya ekonomik anlamada faydalı hale getirmeli. Nasıl olsa ileri ki hayatımda namazımı kılarım diyenler gibi demeyelim. Okulda okuyanlar o günün dersini o gün, meslek erbabı kişiler zamanını en üst seviyede hayatına yansıtmalı.

746330cookie-checkZaman yönetimi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.