Özeller katılım paylarını hastanede alacak

Çelik, cirosu 350 milyonun altındaki yaklaşık 8 bin eczanenin iskontolarının ”sıfır” olacağını söyledi. 

Bakan Çelik, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığında TEB yöneticileriyle gerçekleştirilen görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, protokol üzerine mutabakat sağlanmasıyla vatandaşların sağlığı açısından önemli bir adım atıldığını söyledi. 

Çelik, eczacılarla bir takım konularda anlaşmazlıklar bulunduğunun anımsatılması üzerine şunları kaydetti: 

”Konuları biliyorsunuz. Avans konusu vardı. Diğer iskontolarla ilgili düzenlemeler vardı. Provizyon sistemiyle ilgili konular vardı. Bunları büyük ölçüde çözüme kavuşturmuş idik. Ama ağırlıklı olarak bugün üzerinde durduğumuz rekabet kurumunun kararı çerçevesinde reçete dağıtımıyla ilgili bir sorun… Onu da bütün teknik boyutlarıyla ele aldık ve o konu na çözüme kavuşturulmuş oldu. Yeni bir protokol yapılıyor. Yeni bir süreç başlıyor. Olaya o çerçevede bakıldı.” 

Çelik, bir başka gazetecinin aynı konuya yönelik sorusuna da ”İskontoyla ilgili olarak cirosu 350 milyonun altında olan yaklaşık 8 bin eczanenin iskontolarını sıfır olarak kabul ettik. Zaten daha önce TEB bu konudaki sıkıntıları getirmişti. Bizim kurum olarak da bakanlık olarak da bakışımız böyle oldu. Yani cirosu düşük olan eczanelerin iskontosunu sıfırlayalım anlayışıdır. Mutabakat sağladık. 900 milyonun üzerindekileri 2,5 olarak kararlaştırdık. 8 bin eczaneyi sıfırlayınca cirosu yüksek olanları 2,5 olarak belirledik” yanıtını verdi. 
     
MUAYENE KATILIM PAYLARI 
     
Bakan Çelik, ”Özel hastanelerin 10 TL’lik muayene katılım paylarının da hastanelerde alınacağını” bildirdi. 

Bu konuda eczacıların sıkıntı yaşadıklarını hatırlatan Çelik, ”10 TL sanki eczacı tarafından alınıyormuş gibi hastayla karşı karşıya gelme gibi bir durumları vardı. Bundan dolayı bu özel hastanelerin katılım payları özel hastanede 1 Şubattan itibaren alınmaya başlanacak. Kamu hastanelerinki yine eczaneler tarafından alınacak” diye konuştu. 

Eczanelerin kademeli karlılık oranlarında iyileştirme yapıldığını belirten Çelik, bunun da önemli bir gelişme olduğunu söyledi. Çelik, yüzde 23-24 olan oranları yüzde 25’e taşıdıklarını bildirdi. 

”Sık sık bu konular gündeme geliyor. Kamuoyunu da meşgul ediyor. Dedik bu böyle olmasın. 3 yılda bir bu sözleşmeyi yenileyelim” dediklerini ifade eden Çelik, 3 yıl içerisinde önemli gelişmeler olabileceğini, bunları görüşmeye de kapalı olmadıklarını belirtti. 3 yıl kaydının, konunun sık sık gündeme gelmemesi açısından önemli bir gelişme olduğunu vurgulayan Çelik, ”Yani karşılıklı taleplerimiz buluştu ve uzlaşma sağlandı. Hayırlı olsun” dedi.

1185520cookie-checkÖzeller katılım paylarını hastanede alacak

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.